تیم تحقیقاتی دانشگاه وولانگونگ استرالیا به سرپرستی پروفسور «فرزاد صفائی»، طرح مفهومی جدیدی از توربین بادی ارائه کرده اند که در آن پنل های پنجرهیی با چرخش آرام جایگزین پره های بزرگ شده اند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توربین های بادی متداول با پره های بسیار بزرگ نیازمند نصب در مزارع بادی هستند و طی سال های اخیر بازنگری جدی در طراحی توربین های بادی صورت نگرفته است.
محققان استرالیایی با هدف فراهم کردن امکان استفاده از این توربین ها بر روی آسمانخراش ها و ساختمان های بلند، طرح مفهومی PowerWINDows را توسعه داده اند که یک توربین بادی مدولار با پنل های پنجرهیی با چرخش آهسته است.
«فرزاد صفائی» مدیر موسسه تحقیقات فناوری ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه وولانگونگ (UOW) و سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید می کند، چهار سال زمان برای طراحی توربین بادی PowerWINDows زمان صرف شده است.
پنل های پنجرهیی این طرح مفهومی تفاوت چندانی با پنجره های استاندارد نداشته و تنها الگوی شبکهیی آنها با وزش ملایم نسیم به چرخش در می آید.
به جای استفاده از پره های بزرگ که در جهت وزش باد به چرخش در می آیند، در این توربین بادی از پره های کوچکتری استفاده شده است که به آرامی در مسیر باد به چرخش در می آیند.
به گفته «صفائی»، این روش از تلاطم هوا جلوگیری کرده و میزان استرس وارده به ساختارهای اطراف و همچنین صدای تولیدی را به حداقل می رسانند.
از دیگر مزایای توربین بادی PowerWINDows در مقایسه با توربین های معمولی، ساختار مدولار آن است که امکان نصب و افزایش پنل های پنجره ای بیشتر بر اساس میزان نیاز انرژی ساختمان را فراهم می کند. از لحاظ تئوری این طرح مفهومی قابلیت نصب بر روی آسمانخراش ها و ساختمان های بلند را دارد.
منبع:isna.ir