سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

با افزایش ورود روبات‌ها به جنبه‌های مختلف زندگی انسان، اکنون دانشمندان به زیرحوزه‌ای روی‌آورده‌اند که به حصول اطمینان از پایبندی رفتار روباتیک با استانداردهای معین اخلاقی می پردازد.

 

محققان موسسه فناوری جورجیا در مقاله‌ای در مورد تصمیم‌گیری اخلاقی در سیستم‌های خودکار که در مجموعه مقالات IEEE منتشر شده به تاکید بر اهمیت فعال و نه واکنش‌پذیر بودن در این حوزه پرداخته‌اند.

به گفته محققان، سوال بزرگ این است که چطور می‌توان اطمینان حاصل کرد که فناوری روباتیک آینده، انسانیت و ارزش‌های جوامع انسانی را حفظ می‌کنند؟ این محققان در ادامه از شیوه‌هایی نام برده‌اند که ممکن است برای اعمال رفتار اخلاقی در روبات‌ها مفید باشند.

یکی از این شیوه‌ها شامل یک محدودکننده اخلاقی بوده که نام خود را از یک محدودکننده موتور بخار الهام گرفته که از رفتار ایمن موتورهای قدرتمند و در مرزهای از پیش تعریف شده اجرایی اطمینان حاصل می‌کند. برای مثال برای روبات‌های خودکار نظامی، این مرزها شامل اصول برگرفته از کنوانسیون ژنو و دیگر قوانین مورد استفاده انسان‌ها خواهد بود.

روبات‌های غیرنظامی نیز از مرزهای متفاوت دیگری که مخصوص اهداف آنها طراحی شده، برخوردار خواهند بود.

چگونه روبات اخلاق‌مدار بسازیم؟

به گفته دانشمندان، روبات‌ها برای تشخیص هنجارها باید از احساسات برای اصلاح رفتار برخوردار باشند. یکی از مهمترین احساسات برای رویات‌ها باید احساس گناه باشد که روبات در زمان سرپیچی از محدودیت‌های اخلاقی خود یا در زمان انتقاد از سوی انسان، آنرا احساس کند.

فلاسفه و روانشناسان احساس گناه را به عنوان یک برانگیزاننده اساسی برای رفتار اخلاقی خوانده‌اند چرا که منجر به اصلاحات رفتاری بر اساس عواقب رفتارهای پیشین می‌شود. دانشمندان در این شیوه بر این باورند که زمانی که ارزش احساس گناه یک روبات از چارچوب‌های خاص تجاوز می‌کند، توانایی‌های رویات ممکن است برای مدت کوتاهی محدود شود.

این دانشمندان همچنین معتقدند که روبات‌ها باید از قابلیت فریب دادن انسان برای دلایل مناسب در شیوه‌های مناسب برخوردار باشند تا کاملا اخلاق‌گرا باشند.

به گفته دانشمندان، در دنیای حیوانات، فریب، نشانگر هوش اجتماعی بوده و می‌تواند در شرایط درست از مزایایی برخوردار باشد. برای مثال روبات‌های جستجوگر و امدادرسان ممکن است برای آرام کردن یک جمعیت نیاز به فریب آنها داشته باشند.

نکته پایانی این دانشمندان در طرح خود، اطمینان از این مساله است که روبات‌ها به خصوص آن دسته که به مراقبت از کودکان و سالمندان می‌پردازند، به شان انسانی از جمله استقلال، حریم خصوصی، هویت و دیگر حقوق اولیه انسانی احترام بگذارند.

محققان پیش‌بینی کرده‌اند که اعمال رفتار اخلاقی در روبات‌ها در آینده در حوزه های مختلف زیادی با چالش روبرو خواهد شد.

از مزایای غیر قابل انتظار از تولید یک مشاور اخلاقی برای روبات‌ها این است که ممکن است مشاور در زمان مواجهه انسان با تصمیمات چالش‌برانگیز اخلاقی به او کمک کند.

در حال حاضر مشاوره اخلاقی رایانه‌‌یی برای حقوق و اخلاق زیستی وجود داشته و دستگاه محاسباتی مشابه ممکن است بتواند رفتار اخلاقی را در روابط انسانی ارتقا بخشد.




موضوع مطلب : علم و فناوری

شنبه 90 اسفند 27 :: 1:54 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 365
  • بازدید دیروز: 49
  • کل بازدیدها: 16880917
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است