مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
نخستین فضاپیمای مسافربری خصوصی جهان قرار است در سال جاری نخستین پرواز آزمایشی خود را در ورای جهان انجام دهد که تا کنون 500 مسافر برای آن ثبتنام کردند.
یک شرکت دیگر به تازگی به یک سرمایه پنج میلیون دلاری که برای پایان دادن به ساخت یک فضا پیمای دو سرنشینه موسوم به LYNX کافی بوده نزدیک شده است.
هر دو شرکت و تعداد انگشتشمار دیگری نیز به دنبال ارسال نه تنها انسان بلکه انجام ماموریتها و انتقال محمولههای متعلق به آزمایشگاههای تحقیقاتی، موسسات تجاری و تحصیلی به فضا هستند.
تاکنون تنها هفت نفر - یکی از آنها دو بار - با هزینه شخصی به فضا سفر کردهاند.
ترکیب تمرینات پیش از پرواز رفت و برگشت بر روی موشک سایوز و حدود ده روز اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی برای هر کدام بین 20 تا 30 میلیون دلار هزینه در برداشته است.
طرفداران صنعت نوپای پرواز خصوصی به فضا بر این باورند که در آینده تغییراتی در آن حاصل خواهد شد.
در کنار جذب مشتاقان، بررسیهای صاحبان این صنعت نشان داده که پیامدهای طولانی مدت دسترسی روزمره، قابل اعتماد و کم هزینه به فضا منجر به مجموعهای از فرصتهای جدید اقتصادی مانند آغاز به کار تراشههای سیلیکونی در دههی 1980 خواهد شد.
مشتریان بالقوه پروازهای فضایی تنها به مشتاقان این سفرها محدود نشده بلکه محققان و پروژههای آموزشی نیز در میان آنها خواهند بود.
برای مثال تلاشهای اولیه برای خصوصی کردن ایستگاه فضایی میر روسیه، مارک بورنت، تهیه کننده یک نمایش تلویزیونی را بر آن داشت که ایده خود برای اعزام برندگان مسابقه تلویزیونی خود به فضا را مطرح کند. میر در سال 2001 از سرویس خارج شد.
در حال حاضر، هزینه پرواز با فضاپیمای «اسپیس شیپ دو» برای هر مسافر 200 هزار دلار و فضاپیمای دو سرنشینه LYNX که شامل یک خلبان و یک مسافر است 90 هزار دلار برآورد شده است.
پروازهای زیر مداری تا ارتفاع حداقل 100 کیلومتری انجام شده و شامل دقایقی حضور در ریزگرانش و تماشای منظرهای از زمین در پس زمینه آسمان سیاه رنگ فضاست.
انتظار میرود، «اسپیس شیپ دو»، نخستین پرواز آزمایشی خود را در سال جاری در ورای جو انجام دهد. این شرکت تا کنون حدود 500 مسافر را برای پروازهای تا سال 2013 رزروکرده است.
این تجارت همچنین از سوی ناسا نیز حمایت شده که طبق آن سال گذشته به استخدام هفت شرکت برای انتقال تجهیزات علمی به زیر مدار پرداخت.
با پایان یافتن برنامه شاتل ناسا در سال گذشته آمریکا اکنون برای انتقال فضانوردان خود به ایستگاه کاملا به روسیه وابسته شده و برای هر مسافر در این فضاپیماها مجبور به پرداخت 60 میلیون دلار است. موضوع مطلب : علم و فناوری آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ پیوندها
سکانداران وبلاگ
آمار وبلاگ
فرم تماس امکانات دیگر |
کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است
|