مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

با برخی نشانه ها واکتشافات اشنا شدیم حال به بررسی موارد بیشتری می پردازیم

 


 


  

 

سوم: نشانه‌های ظهور زیادی با خورشید در ارتباط است

از ثعلبه ازدی نقل شده است: ابوجعفر(ع) فرمود: «پیش از قیام قائم، دو نشانه خواهد بود: خورشید گرفتگی در نیمة ماه رمضان و ماه گرفتگی در آخر ماه رمضان.» عرض کردم، ای فرزند رسول خدا(ص)، ماه گرفتگی عادتاً در نیمة ماه و خورشید گرفتگی در آخر ماه روی می‌دهد. فرمود: «من نسبت به آنچه گفتم، آگاه‌ترم. این دو، دو نشانه هستند که از زمان حبوط آدم روی نداده‌اندگزارش‌های علمی تخصصی در مورد پژوهش‌های خورشید و فضا، پرده از یک نوع عدم فعّالیت و کم‌کاری بی‌سابقه در فعّالیت‌های خورشید برداشته است. خانم آنجیلا سپیک، دانشمند ستاره‌شناس «دانشگاه میسوری»،می‌گوید:

خورشید در هر یازده سال یک بار مراحل مختلف فعّالیت را پشت سر می‌گذارد و دوره‌ها دارای نوسانات دراز مدّتی است که ممکن است یک قرن ادامه یابد.
این در حالی است که محافل علمی، کاهش فعّالیت خورشید را که در خالی شدن خورشید از لکّه‌های خورشیدی به مدّت 266 روز، تنها در سال 2008 م. نمود یافت، رصد کرده‌اند. شایان ذکر است این مسئله از سال 1913 م. تا این سال روی نداده بود و سال 2009 م. سالی بود که خورشید بیشترین کم‌کاری را داشته است. پدیدة لکّه‌های خورشیدی در واقع بارزترین نشانة فعّالیت بالای خورشید است. لکّه‌های خورشیدی عبارتند از مساحتی از گاز که از مساحت محیط آن در سطح مرئی خورشید، سردتر است و این در اثر میدان‌های مغناطیسی قوی است که مانع نفوذ خارجی حرارت و دما از داخل خورشید به سطح آن می‌شود.
این لکّه‌ها یا سیاه‌چاله‌ها، ابرهای گازی تاریکی هستند که اساساً از هیدروژن تشکیل شده‌اند و کمی بالاتر از سطح مرئی خورشید قرار می‌گیرند. این لکّه‌ها از دو منطقه تشکیل شده‌اند، محلّ مرکزی تاریکی که حرارت آن به 3700 درجه می‌رسد و منطقة شبه تاریک که حرارت آن به 5200 درجه می‌رسد. این لکّه‌ها، ارتباط تنگاتنگی با نشانه‌های طبیعی ظهور که مرتبط با خورشید است، دارند و این گونه تفسیر می‌شوند.

بی‌حرکت ماندن خورشید در چند ساعت

دانشمندانی که خورشید را رصد می‌کنند، معمولاً از شمار لکّه‌های خورشیدی بر سطح آن برای اندازه‌گیری میزان فعّالیت خورشید استفاده می‌کنند. شمار این لکّه‌ها در زمانی که اوج خورشیدی نامیده می‌شود، به حدّاکثر خود می‌رسد، سپس در زمان و دوره‌ای دیگر به پایین‌ترین مقدار خود می‌رسد. در زمان اوج فعّالیت خورشید، انفجارات خورشیدی و طوفان‌های ژئو مغناطیسی به مقدار بسیار زیاد روی می‌دهد.

شاهد انفجارات سهمگینی در زمان‌اوج فعّالیت خورشید خواهیم بود؛ این امر باعث توقّف خورشید از حرکت یا سبب حرکت کند و برعکس آن به دلیل عکس‌العمل در مقابل آن انفجارها خواهد بود. این زمان حدود 2 تا 3 ساعت خواهد بود. در این زمان، مردم از یک سو به دلیل اینکه شاهد طولانی‌تر شدن ناگهانی روز هستند و از سوی دیگر به دلیل اینکه خورشید گرمای بیشتری به زمین می‌فرستد، احساس می‌کنند که خورشید متوقّف شده است.

کسوف و خسوف در زمان غیرطبیعی و معهود آن

هنگامی که فعّالیت خورشید به اوج و حدّاکثر خود می‌رسد، انفجارات سهمگین در آن روی می‌دهد که این انفجارات باعث تقویت میدان‌های مغناطیسی‌ای که لکّه‌های خورشیدی را به وجود می‌آورند، می‌شود و با قدرت انفجارها و فعّالیت میدان‌های مغناطیسی، لکّه‌های خورشیدی افزایش می‌یابد و همین امر سبب تیره و تار شدن سطح خورشید می‌شود.

به این ترتیب، خسوف و کسوف رخ داده، بنابر دلایل معهود و شناخته شدة قبلی و در زمان طبیعی خود نخواهد بود و این یکی از نشانه‌های ظهور قائم(عج) است که روایت امام باقر(ع) بر آن تأکید کرده است و همه به دلیل تغییر و تحوّلات فیزیکی مشخّصی است که در خورشید روی می‌دهد، به دلیل تغییر و تحوّلاتی است که در خورشید روی می‌دهد و حدیث امیرالمؤمنین(ع) در مورد صیحه و ندا در بیست و سوم ماه رمضان تأکید کنندة این مطلب است: «فردای آن روز، هنگام ظهور، خورشید به رنگ‌های مختلف درمی‌آید و سیاه و تاریک می‌شود.» شایان ذکر است که این دلیل روشنی برای وقوع ماه گرفتگی در روز 25 ماه رمضان به دلیل تاریکی خورشید است

 

 

 

جست‌وجوی حیات هوشمند در خارج از کرة زمین و احتمال یافتن حیات در کرات دیگر، اکنون بیش از هر زمانی دیگر است و این به ما کمک می‌کند تا مفهوم روایات شریفی که در این باره‌اند، بهتر دریابیم. امام باقر(ع) فرموده است: «امّا ذوالقرنین، میان انتخاب دو ابر، آزاد گذاشته شد، او ابر رام را برگزید و ابر دشوار برای صاحب شما گذاشته شد.» راوی گفت: عرض کردم. ابر دشوار چیست؟ فرمود: «ابری که در آن رعد و برق و صاعقه است و صاحب شما، سوار بر آن می‌شود. او سوار بر ابرها می‌شود و از اسباب هفت آسمان و دو زمین بالا می‌رود، از آنها پنج مورد آباد و دو مورد خراب و ویران استبیشتر روایات شریفی که نشانه‌های ظهور را ذکر کرده‌اند، اخبار مربوط آینده است، زبان روایات رمزی است و از تشبیه برای اشاره به برخی حقایق غیبی استفاده می‌کنند و تفهیم این موارد در زمان ائمه(ع) برای مردم آن زمان دشوار بوده است و ما درمی‌یابیم که برخی اشارات و تلمیح‌ها، اشاره به پرده برداشتن از برخی امور غیبی دارد تا با تفکر و اندیشة مردمان آن زمان سنخیت داشته باشد، باید این اخبار را بر صفحة دل‌ها به عنوان افتخاراتی که بیانگر عظمت و بزرگی گوینده‌های آن است، حک نمود. به خدا سوگند، شخص عاقل باید در مقابل انها که سیزده قرن پیش گفته شده، سر خشوع و خضوع فرود آورد. این اخبار به گونه‌ای است که گویی ائمه(ع) در زمان ما زندگی و آن را به بهترین و دقیق‌ترین وجه ممکن توصیف کرده‌اند. خوشا به حال کسانی که به آنها اقتدا کرده و دوستدار آنانند.

شایان ذکر است که نشانه‌های مختلف دیگری کم‌کم آشکار شده و می‌شود که خود اشاره به نزدیک شدن هر چه بیشتر ما به زمان ظهور دارند.

ماهنامه موعود شماره 112

پی‌نوشت‌ها:

 

بحارالأنوار_غیبت نعمانی_اعلام الوری_سورة شعرا_الارشاد، شیخ مفید_غیبت شیخ طوسی_مجلة (هفته‌نامه) نیوساینتیست، مجلة تخصّصی در زمینة علوم و تکنولوژی_سورة اعراف_کتاب الفجر المقدّس، مجتبی السّاده مترجم: سیّد شاپور حسینی_کتاب هستی، تألیف گولین رونان، ناشر: مؤسسه الاهلیه للنشر و التوزیع، بیروت_بشارة الأسلام_

 

 


 


موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 91 مرداد 3 :: 6:50 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 49
  • بازدید دیروز: 220
  • کل بازدیدها: 16883840
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است