محققان دانشگاه ایالتی اوهایو به سرپرستی دکتر «میخائیل زامکوف» با استفاده از نانوبلورهای مصنوعی موفق به ساخت پنلهای خورشیدی با دوامتر و با قابلیت تولید گاز هیدروژن شدهاند.
از جمله نقاط ضعف پنلهای خورشیدی فتوولتائیک، گران بودن طراحی این سیستم، ضعف در ذخیره سازی انرژی در روزهای ابری و عمر نسبتا کوتاه پنلها عنوان میشود.
استفاده از مولکولهای غیر آلی در ساخت پنلهای خورشیدی باعث کاهش عمر این سیستم میشود؛ همچنین تأثیر اشعه فرابنفش خورشید و حرارت باعث کاهش عمر پنلها به کمتر از 20 سال میشود.
در روش ابداعی محققان دانشگاه اوهایو به سرپرستی دکتر «میخائیل زامکوف»، مولکولهای آلی با دو نانوبلور غیر آلی تهیه شده از سلنید روی و کادمیم سولفید با کاتالیزور پلاتین جایگزین میشوند.
مزیت اصلی این روش، فراهم شدن امکان استفاده همزمان جاذب نور و کاتالیست است؛ نانوبلورهای مصنوعی در مقایسه با مولکولهای آلی بسیار با دوامتر بوده و حساسیت کمتری به گرما و اشعه فرابنفش خورشید نشان میدهند.
پنلهای خورشیدی با نانوبلورها علاوه بر تولید برق میتوانند گاز هیدروژن نیز تولید کنند؛ با استفاده از این ظرفیت دوگانه، این پنلها علاوه بر تولید انرژی در طول روز با استفاده از هیدروژن در طول شب نیز کارآیی دارند.
نتایج دستاورد جدید محققان در ساخت نسل جدید پنل خورشیدی در مجله «Visualized Experiments» منتشر شده است.
موضوع مطلب :