سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

افزایش قدرت دید با تمرین‌ های فکری

بر اساس مطالعات جدید، آموزش افراد به منظور کنترل فعالیت مغزیشان در نواحی خاص مغزی می‌تواند تاثیر محسوسی در حساسیت‌های بصری آنها ایجاد کرده و آن را ارتقا بخشد.

 

این رویکرد غیرتهاجمی مبتنی بر نوروفیدبک می‌تواند در آینده برای بهبود عملکرد مغزی افراد مبتلا به الگوهای غیرنرمال فعالیت مغزی نظیر افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند به کار رود.

محققان موسسه ولکام تراست در دانشگاه UCL لندن از یک روش غیرتهاجمی و بلادرنگ تصویرسازی مغزی استفاده کرده‌اند که شرکت‌کنندگان را قادر می‌سازد فعالیت‌های مغزی خودشان را روی یک صفحه‌نمایش مشاهده کنند.
این تکنیک با نام نوروفیدبک شناخته می‌شود و روش درمانی جدیدی است که طی آن امواج مغزی در دستگاهی ثبت می‌شود و سپس با هدف کنترل?به صورت تصویری به نمایش درمی‌آید.

در این تحقیق محققان در فاز تمرینی از شرکت‌کنندگان خواستند تا به منظور تمرین و افزایش فعالیت نواحی مغزی مرتبط با پردازش اطلاعات بصری (قشر بصری مغز) پس از مشاهده عکس‌های مختلف چگونگی عکس‌العمل مغزشان را به این تصاویر ?مشاهده کنند.
پس از این تمرین درک بصری شرکت‌کنندگان با استفاده از روش جدیدی که لازم بود طی آن تغییرات بسیار ظریفی در کنتراست یک تصویر فهمیده شود در بوته آزمایش قرار گرفت.
زمانی که از آنها خواسته شد تمرین قبلی را هنگام فعالیت‌های مغزی در قشر بینایی مغز و در سطح بالا انجام دهند، مشخص شد افرادی که در تمرین موفق به کنترل فعالیت مغزیشان شده‌اند قادر به ارتقای توانایی تشخیص تغییرات بسیار کوچکی در کنتراست تصاویر هستند.
این عملکرد بهبودیافته تنها زمانی مشاهده شد که شرکت‌کنندگان در تمرین کنترل فعالیت مغز شرکت داشته و آن را با موفقیت به پایان رساندند.

دکتر فرانک شارنوسکی که در دانشگاه ژنو مشغول کار است، می‌گوید: ما با این کار نشان داده‌ایم که هر شخصی می‌تواند با تمرین، فعالیت مغزی خودش را دستکاری کرده و بدون نیاز به جراحی و دارو، حساسیت بصری خود را ارتقا بخشد.

پیش از این تحقیق، دیگر محققان با ضبط فعالیت‌های الکتریکی مغز و تمرین با افراد به آنها کمک می‌کردند تا به این وسیله بتوانند فعالیت‌های مختلفی نظیر کاهش زمان عکس‌العمل، تغییر واکنش‌های احساسی و حتی عملکرد موسیقایی خود را بهبود بخشند.

مزیت استفاده از این تکنیک این است که شما می‌توانید دقیقا محلی در مغز را که تحت تاثیر تمرین قرار می‌گیرد، مشاهده کنید. بنابراین می‌توانید تمرینات را روی نواحی مشخص مغزی که مسوول انجام وظایف خاصی هستند، متمرکز کنید.

محققان قصد دارند در گام بعدی این رویکرد را به صورت کلینیکی تست کنند تا مشخص شود آیا این روش برای بیمارانی که مشکلات زیادی در زمینه دریافت‌ها و ادراک دارند مانند افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند ولو این‌که هیچ آسیبی به قدرت بینایی آنها وارد نشده باشد، مزایایی دارد یا خیر.




موضوع مطلب :

دوشنبه 91 بهمن 9 :: 8:7 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 1
  • بازدید دیروز: 88
  • کل بازدیدها: 16879429
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است