سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

2 فیزیکدان آمریکایی از نقش دانشمند اتریشی کمتر شناخته شده "فردریش هاسنوهرل" در ارائه معادله مشهور اینشتین موسوم به E=mc2 یا همان نظریه نسبیت خاص پرده برداشتند.

 

"استفن بوگن" از کالج هاورفورد در پنسیلوانیا و "تونی راتمن" از دانشگاه پرینستون در نیوجرسی نقش هاسنوهرل را در ایجاد تناسب بین انرژی(E)یک مقدار ماده با جرم  (m)در حفره پرشده با پرتو، برجسته کرده اند.

به گفته این دانشمندان، پیش از آنکه اینشتین معادله نسبیت خاص را ارائه کند، هاسنوهرل این معادله را با خطای اندکی عرضه کرده بود هرچند هرگز فعالیت های او به طور رسمی و معتبر شناخته نشد.

دانشمندان آمریکایی معتقدند این معادله را نمی توان فقط به هاسنوهرل یا فقط به اینشتین نسبت داد.

این پژوهشگران با توجه به عدم به رسمیت شناختن نقش هاسنوهرل، فعالیت و تحقیقات اصلی این فیزیک دان اتریشی را بر روی تابش جسم سیاه بر روی یک حفره با دیوارهای کاملا منعکس کننده بررسی کردند.

این مطالعه به دنبال شناسایی تغییرات جرم جسم سیاه بود وقتی که حفره نسبت به نظر در حال حرکت است.

آنها سپس دلیل اینکه چرا این فیزیک دان اتریشی همبستگی انرژی/ جرم را با عامل اشتباه وارد و آن معادله را به صورت  E =(3/8) mc2ارائه کرده، بررسی کردند.

به اعتقاد این دو دانشمند آمریکایی، خطای هاسنوهرل در شکست او در محاسبه جرم از دست رفته توسط جسم سیاه در حال تابش ریشه دارد.

پیش از آن که هاسنوهرل بر روی تابش حفره تمرکز کند، دانشمندان دیگری از جمله هنری پوینکر ریاضیدان فرانسوی و مکس آبراهام فیزیکدان آلمانی وجود یک جرم اینرسی مرتبط با انرژی الکترومغناطیسی را نشان داده بودند.

در سال 1905 اینشتین ارتباط صحیح بین جرم اینرسی و انرژی الکترومغناطیسی را با معادله E=mc2نشان داد. پس از او در سال 1911 مکس ون لو فیزیک دان آلمانی این معادله را برای کل اشکال انرژی عمومی کرد.

نتایج این تحقیقات درنشریه EPJ Hمنتشر شده است.




موضوع مطلب :

دوشنبه 91 بهمن 9 :: 8:17 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 94
  • بازدید دیروز: 250
  • کل بازدیدها: 16877383
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است