مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
یک زن هشتاد ساله آمریکایی، بدون تجربه خلبانی موفق شد یک هواپیمای دو موتوره «سسنا چهارصد و چهارده » را که خلبان آن در حین پرواز بیمار شده بود، روی زمین فرود بیاورد.
منبع
: aerospacetalk
موضوع مطلب : علم و فناوری گروهی از اخترشناسان در دانشگاه کالیفرنیا اعلام کردند موفق به کشف 33 جفت از سیاهچاله های در حال تلفیق در کهکشانهای دوردست شده اند
موضوع مطلب : علم و فناوری
کشف ستاره ای باقابلیت پرتاب گلوله های آ ب کشف ستارهای باقابلیت پرتاب گلوله های آب ستاره ای شبه خورشیدی با فوران هایی در 750 سال نوری از زمین یافت شده است که گلوله هایی از آب را به فضای میان ستاره ای پرتاب می کند .
یافته جدید نشان می دهد این امکان وجود دارد که پروتو ستاره ها، جهان را آب پاشی کنند. اگر این فواره ها را همانند شیلنگ های بزرگ و قطرات آب را مانند گلوله تجسم کنیم، میزان گلوله های آبی که پرتاب می شود صد میلیون برابر جریان آبی است که هر ثانیه در رود آمازون جریان دارد .
کریستنسن، محقق اصلی طرح می گوید: در اینجا از سرعتی صحبت می شود که به 200 هزار کیلومتر در ساعت می رسد و حدود 80 بار سریع تر از گلوله اسلحه پرتاب می شود .
با استفاده از ابزارهای مادون قرمز رصدخانه فضایی هرسچل، محققان قادر هستند که در میان ابرها جست وجو و نشانه هایی را از اتم های اکسیژن و هیدروژن شناسایی کنند که دور ستاره حرکت می کنند .
این تیم تحقیقاتی بعد از شناسایی این اتم ها نتیجه گرفت که آب در قسمتی از ستاره شکل می گیرد که دمای کمتر از هزار درجه سلسیوس دارد .
زمانی که گازهای داغ به بیشتر مواد سرد پیرامون ضربه زدند از سرعت شان کم می شود و شوکی به وجود می آورد. این شوک باعث می شود گازها سریعا سرد و غلیظ شوند و به شکل آب درآیند .
کریستنسن گفت: ما در آغاز راه هستیم تا متوجه شویم که ستاره های شبه خورشید زمانی که جوان هستند همگی دستخوش مرحله پرجنب و جوشی می شوند در این مرحله از طول حیاتشان است که موادی را به سرعت بالا از خود فوران می کنند؛ اکنون می دانیم قسمتی از این مواد، آب است .
این مطالعه نشان می دهد از آنجایی که عناصر اکسیژن و هیدروژن از عناصر کلیدی صفحات غبارآلودی هستند که ستاره را شکل می دهند، چنین آب پاش های پروتوستاره به رشد ستاره های بیشتر کمک می کنند .
موضوع مطلب : علم و فناوری روستا ازاد با اشاره به بازسازی هواپیمای جاسوسی امریکایی بدون سرنشین RQ-170 اظهار داشت:« دانشجویان ومحققان دانشگاه شریف توان بازسازی را در ایران دارند.»
وی در پاسخ به اعلام امادگی برخی دانشگاه ها برای بازسازی این هواپیما گفت:« ما زیاد اهل سروصدا نیستیم اما با تمام وجودمی گوییم توان بازسازی ان را داریم.» روستا ازاد ادامه داد:« باید بین توان حقیقی و کارهای واقعی با کارهای نمادین تفکیک قائل شد.» همچنین خاطر نشان کرد، اگر مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی در ایران باشد که توان بازسازی این هواپیما را داشته باشد ،تنها دانشگاه شریف است.»رئیس دانشگاه شریف در پاسخ به اینکه ایا تا کنون از سوی نیروهای مسلح در خصوص مسئله صحبتی شده است گفت:« دراین باره صحبت هایی شده است که نتایج ان را بعدا اعلام می کنیم. لازم به ذکر است پیش از این کامران دانشجو، وزیر علوم،تحقیقات وفناوری با صدور نامه ای به سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امادگی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی را برای هرگونه همکاری در خصوص هواپیمای جاسوسی فوق پیشرفته RQ-170 امریکایی اعلام کرده بود. موضوع مطلب : علم و فناوری اگر شما هم جزو آن دسته از کاربران و علاقهمندان تکنولوژی هستید که دوست دارید از کاربردهای تکنولوژی در زندگی روزمرهشان بهره ببرند، این خبر را بخوانید.
یک محصول جالب و منحصر به فرد به تازگی به بازار معرفی شده است که انتظار میرود نظر اغلب کاربران را به خودش جلب کند.
به تازگی مسواکی طراحی شده است که مناسب افرادی است که معمولا در سفر هستند.
داخل قاب این مسواک یک ضد عفونیکننده UV قرار دارد که میتواند مسواک را هنگامی که استفاده نمیشود کاملا تمیز کند و از طریق یک صفحه نمایش که روی مسواک هست میزان استریل شدن آن را نشان می دهد. موضوع مطلب : علم و فناوری گروهی از محققان IBM طرح نمونه تراشه ای را ارائه کردند که Holey Optochip نام دارد و اولین گیرنده-فرستنده موازی نوری به شمار می رود که می تواند یک تریلیون بایت از اطلاعات را در ثانیه انتقال دهد.
برای آشکار ساختن سرعت این تراشه، محققان می گویند با چنین سرعتی می توان 500 فیلم با کیفیت بالا را در عرض یک ثانیه و کل محتوی کتابخانه کنگره آمریکا را طی یک ساعت دانلود کرد.
این میکروتراشه هشت بار سریعتر از هر تراشه نوری موازی است که در بازار وجود دارد و سرعت آن برابر پهنای باندی است که مورد استفاده 100 هزار کاربر اینترنت با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه قرار می گیرد است.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد این تراشه ها این حقیقت است که می توانند به صورت همزمان اطلاعات را ارسال کرده و دریافت کنند.
این تراشه در واقع تراشه ای سیلیکونی است که 48 حفره بر روی آن ایجاد شده است، این حفره ها امکان دسترسی نوری را به درون و خارج از تراشه خواهند داد، جایی که 24 فرستنده و گیرنده جداگانه در هر طرف حضور دارند.
هر یک از این کانالها از منبع لیزری و ردیابی نوری ویژه خود برخوردار است که به ترتیب برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده می شوند. این تراشه می تواند با کمک یک سیستم میکرولنز نوری به چند رشته فیبر چند حالتی متصل شود.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، تمامی قطعات این میکروتراشه از مواد موجود در بازار ساخته شده است که این ویژگی می تواند هزینه های ناشی از تولید تراشه را کاهش دهد. میزان مصرف انرژی این تراشه نیز کمتر از پنج وات است و به این شکل 20 عدد از این تراشه ها انرژی برابر انرژی یک لامپ 100 واتی مصرف خواهند کرد. موضوع مطلب : علم و فناوری نخستین فضاپیمای مسافربری خصوصی جهان قرار است در سال جاری نخستین پرواز آزمایشی خود را در ورای جهان انجام دهد که تا کنون 500 مسافر برای آن ثبتنام کردند.
یک شرکت دیگر به تازگی به یک سرمایه پنج میلیون دلاری که برای پایان دادن به ساخت یک فضا پیمای دو سرنشینه موسوم به LYNX کافی بوده نزدیک شده است.
هر دو شرکت و تعداد انگشتشمار دیگری نیز به دنبال ارسال نه تنها انسان بلکه انجام ماموریتها و انتقال محمولههای متعلق به آزمایشگاههای تحقیقاتی، موسسات تجاری و تحصیلی به فضا هستند.
تاکنون تنها هفت نفر - یکی از آنها دو بار - با هزینه شخصی به فضا سفر کردهاند.
ترکیب تمرینات پیش از پرواز رفت و برگشت بر روی موشک سایوز و حدود ده روز اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی برای هر کدام بین 20 تا 30 میلیون دلار هزینه در برداشته است.
طرفداران صنعت نوپای پرواز خصوصی به فضا بر این باورند که در آینده تغییراتی در آن حاصل خواهد شد.
در کنار جذب مشتاقان، بررسیهای صاحبان این صنعت نشان داده که پیامدهای طولانی مدت دسترسی روزمره، قابل اعتماد و کم هزینه به فضا منجر به مجموعهای از فرصتهای جدید اقتصادی مانند آغاز به کار تراشههای سیلیکونی در دههی 1980 خواهد شد.
مشتریان بالقوه پروازهای فضایی تنها به مشتاقان این سفرها محدود نشده بلکه محققان و پروژههای آموزشی نیز در میان آنها خواهند بود.
برای مثال تلاشهای اولیه برای خصوصی کردن ایستگاه فضایی میر روسیه، مارک بورنت، تهیه کننده یک نمایش تلویزیونی را بر آن داشت که ایده خود برای اعزام برندگان مسابقه تلویزیونی خود به فضا را مطرح کند. میر در سال 2001 از سرویس خارج شد.
در حال حاضر، هزینه پرواز با فضاپیمای «اسپیس شیپ دو» برای هر مسافر 200 هزار دلار و فضاپیمای دو سرنشینه LYNX که شامل یک خلبان و یک مسافر است 90 هزار دلار برآورد شده است.
پروازهای زیر مداری تا ارتفاع حداقل 100 کیلومتری انجام شده و شامل دقایقی حضور در ریزگرانش و تماشای منظرهای از زمین در پس زمینه آسمان سیاه رنگ فضاست.
انتظار میرود، «اسپیس شیپ دو»، نخستین پرواز آزمایشی خود را در سال جاری در ورای جو انجام دهد. این شرکت تا کنون حدود 500 مسافر را برای پروازهای تا سال 2013 رزروکرده است.
این تجارت همچنین از سوی ناسا نیز حمایت شده که طبق آن سال گذشته به استخدام هفت شرکت برای انتقال تجهیزات علمی به زیر مدار پرداخت.
با پایان یافتن برنامه شاتل ناسا در سال گذشته آمریکا اکنون برای انتقال فضانوردان خود به ایستگاه کاملا به روسیه وابسته شده و برای هر مسافر در این فضاپیماها مجبور به پرداخت 60 میلیون دلار است. موضوع مطلب : علم و فناوری آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ پیوندها
سکانداران وبلاگ
آمار وبلاگ
فرم تماس امکانات دیگر |
کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است
|