سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

در حالی که انتظار رونمایی از تبلت آی-پد 3 را طی این هفته می کشند، شایعاتی از جانب رقیب شرکت اپل درباره احتمال بالای عرضه آی-پد 7 اینچی آی-پد مینی شنیده می شود.

 

این شایعات از شرکت اپل برنخواسته و منبعی معتبر که به گونه ای رقیب اپل به حساب می آید آن را تایید کرده است: شرکت سامسونگ.

مدارک ظاهرا رسمی از شرکت سامسونگ که در وب سایت OLED-Display.net منتشر شده است نشان می دهد اپل قصد دارد تبلت جدید 7 اینچی که در حال حاضر با نام آی-پد مینی شناخته می شود را در سه ماهه سوم سال 2012 ارائه کند.

با وجود اینکه مدیر اجرایی سابق شرکت اپل پیش از این گفته بود که نمایشگر 7 اینچی برای تبلت بسیار کوچک است زیرا جابز فکر می کرد نمایشگر کوچکتر از آن است که بتوان با کمک آن قدرت نرم افزار را تجربه کرد، شاید موفقیت تبلتهای هفت اینچی شرکتهای رقیب اپل باعث شده باشد که اپل دیدگاه خود را نسبت به این تبلتها تغییر دهد.

در این اسناد همچنین مشخص شده است که اپل قصد دارد در نسلهای بعدی تبلتهای خود، یعنی آی-پد4 و نسل بعدی گوشی خود یعنی آی-فن 5 نمایشگرهای AMOLED را جایگزین نمایشگرهای IPS کند که هم استاندارد هستند و هم قابل انعطاف.

بر اساس گزارش گیزمگ، سامسونگ نیز در سال جاری محصولات متعددی از قبیل گلکسی تب 7.7 اینچی خود را مجهز به نمایشگر AMOLED رونمایی خواهد کرد و این حرکت می تواند انگیزه ای برای اپل باشد تا از این نمایشگرها در محصولات خود استفاده کند.




موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 16 :: 5:0 عصر

محققان بریتانیایی پس از آزمایش روی توانایی متناوب باززایی کرمهایی که درون برکه ها و دریاچه ها زندگی می کنند، به این نتیجه رسیده اند که این جانداران می توانند برای همیشه زندگی کنند.

 

محققان دانشگاه ناتینگام موفق به ایجاد کلونی از 20 هزار کرم پهن شدند، البته به شیوه ای غیر عادی زیرا محققان این کرمها را قطعه قطعه کرده و مشاهده کردند که هر قطعه از این کرمها خود به یک کرم جدید و بالغ تبدیل شد.

به گفته محققان هدف بعدی آنها درک جزئیات مکانیزمی است که به این جانداران چنین توانایی نامیرایی بخشیده است. کرمهای پهن به دلیل توانایی باورنکردنی باززایی که دارند مدتها است که دانشمندان را شگفت زده کرده اند. هر قطعه از بدن این جاندار می تواند به یک کرم پهن دیگر تبدیل شود.

بر اساس گزارش تلگراف، دانشمندان دریافته اند این کرمها می توانند به صورت مداوم طول بخشی حیاتی از DNA خود یعنی تلومرها را طی باززایی ثابت نگه دارند.

محققان با مطالعه بر روی دو گونه از این کرمها، گونه ای که به شیوه جفت گیری تولید مثل می کنند و گونه ای که با تقسیم شدن باززایی می کنند، دریافتند که هر دو گونه می توانند به صورت نامحدودی با ایجاد ماهیچه ها، پوست، روده و حتی مغز، بارها و بارها خود را تولید کنند.

اما گونه ای از کرمها که با تقسیم شدن باززایی می کنند بخشی حیاتی از آنزیم بدن خود را نیز احیا می کنند و به این شکل می توانند نامیرا باشند.




موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 16 :: 2:0 صبح

محققان دانشگاه کارولینای شمالی روش جدیدی را برای ساخت رساناهای الاستیک از نانولوله‌های کربنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند در تولید انبوه موادی با قابلیت استفاده در نسل جدید تجهیزات الکترونیکی الاستیک مفید باشد.

روشی جدید برای ساخت رساناهای الاستیک

 

تجهیزات الکترونیکی الاستیک هم ارتجاعی‌تر هستند و هم قابلیت تبدیل شدن به اشکال مختلف را دارند. کاربرد بالقوه آنها در تجهیزاتی است که می‌توانند با پوشاک یا تجهیزات پزشکی قابل کشت در بدن به ‌کار روند یا حسگرهایی که می‌توانند روی ابزار فضایی خاص قرار گیرند.

نانولوله‌های کربنی خم شده شبیه خطوط موج‌دار بر روی یک سطح هموار به ‌نظر می‌رسند

یک راه الاستیک کردن مواد هادی، خم کردن آنهاست. در این روش نانولوله‌های کربنی را روی یک زیرلایه مسطح خم می‌کنند.

درنتیجه نانولوله‌ها به‌ جای این‌که به‌ طور زیگزاگ روی سطح قرار گیرند و فقط در قسمت پایین با سطح در تماس باشند، به ‌صورت خطوط موج‌دار روی سطح گسترده می‌شوند.

برای این ‌کار ابتدا نانولوله‌های ردیف شده و هم‌جهت را روی سطح قرار داده سپس زیرلایه، کشیده شده و نانولوله‌ها در حالی که حالت موازی خود را حفظ کرده‌اند از هم جدا می‌شوند.

هنگامی که زیرلایه به ‌حالت اولیه خود برمی‌گردد، نانولوله‌ها به موقعیت اولیه خود برنمی‌گردند؛ بلکه چین خورده و به‌ صورت مجموعه‌ای از خطوط موج‌دار بر روی سطح درمی‌آیند.

خطوط آبی، نانولوله‌های کربنی و زمینه خاکستری، زیرلایه الاستیک را نشان می‌دهند؛ در شکل بالایی، هم‌پوشانی قابل توجهی در نانولوله‌ها دیده می‌شود.

در شکل میانی، زیرلایه انبساط یافته و باعث جدایی برخی از نانولوله‌ها از هم شده است؛ در شکل پایینی زیرلایه به حالت اولیه خود برگشته و نانولوله‌ها به‌ صورت خطوط موج‌دار بر روی سطح هموار چین خورده‌اند

مزیت اصلی این روش، افزایش قابل توجه کارایی ساخت رساناهای الاستیک است. پژوهشگران جزئیات روش جدید خود را به ‌صورت مقاله‌ای در مجله «Advanced Materials» منتشر کردند.




موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 16 :: 1:0 صبح

دانشمندان ژاپنی دست به ساخت دستگاهی زده‌اند که صدای افرادی را که بلند صحبت کرده یا در میان حرف پریده‌اند، ساکت می‌کند!

دستگاهی برای ساکت کردن افراد پرگو!

 

این پیش‌ساخت که «مسدود کننده سخن» (SpeechJammer) نام گرفته، ‌از این کشف روانشناسان بهره برده که انسان عملا نمی‌تواند در زمان بازتاب کلماتش در کثری از ثانیه، به صحبت خود ادامه دهد.

این دستگاه توسط «کازوتاکا کوریهارا»، پژوهشگر موسسه ملی علوم و فناوری صنعتی پیشرفته با همکاری «کوجی تسوکادا» از دانشگاه «اوچانومیزوی» توکیو ساخته شده و بسیار ساده است.

دستگاه دستی، شامل یک میکروفون است که به سوی سخنران گرفته شده و به ثبت سخنان وی می پردازد. این دستگاه سپس به انتقال صداها به یک اسپیکر پرداخته و کلمات را در همان جهات با یک تاخیر 0.2 ثانیه‌ای به فرد بازمی‌گرداند.

این میکروفون و اسپیکر، هدایتی بوده از این رو دستگاه را می‌توان مانند اسلحه از راه دور به طرف فرد نشانه گرفت.

به گفته محققان، این سیستم می‌تواند از راه دور در صحبت فرد اختلال وارد کند.

آزمایشات این محققان همچنین به نمایش نتایج جالبی پرداخت؛ از جمله این که تغییر در تاخیر بازتاب کلمات باعث تاثیرگذاری بیشتر این دستگاه می‌شود.

همچنین این مسدود کننده در زمانی که با صدای بلند بازتاب داشته، از حالت تک‌صدایی خودجوش بهتر عمل می‌کند.

همچنین آنها دریافتند که این دستگاه، تأثیری بر روی صداهای بی‌مفهوم ندارد.

از جمله کاربری‌های این دستگاه می‌توان به ایجاد سکوت در کتابخانه‌ها یا تسهیل بحث در نشست‌های گروهی اشاره کرد.




موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 16 :: 1:0 صبح

دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا به رونمایی از دستگاهی پرداخته‌اند که می‌توان با آن از فاضلاب، برق تولید کرد.

تولید برق از فاضلاب و ضایعات زراعی

 

این دستگاه به ترکیب یک سلول سوخت با دیگر فناوری‌ها برای تبدیل ایستگاه‌های تصفیه فاضلاب به نیروگاه برق پرداخته که به باور محققان می‌تواند نیروی لازم برای کل شبکه‌های آبی یک شهر را تامین کند.

تبدیل ایستگاه‌های تصفیه فاضلاب از کاربر به مولد برق می‌تواند بخصوص در کشورهای در حال توسعه مثمر ثمر باشد.

این دستگاه جدید به ترکیب دو نوع فناوری تولید کننده انرژی می‌پردازد: یک سلول سوختی میکروبی که در آن باکتری به تولید ماده آلی برای یک جریان می‌پردازد و یک سیستم الکترو دیالیز معکوس که در آن یون‌های مثبت و منفی با مجموعه‌ای از غشاها از هم جدا شده و به تولید جریان می‌پردازند.

سلولهای سوختی میکروبی نسبتا کم‌هزینه هستند؛ در حالی که الکترودیالیز معکوس، نیازمند غشاهای مخصوص بسیار بوده که هزینه آن را بالاتر می‌برد.

دانشمندان با ترکیب دو فناوری توانسته‌اند بر محدودیت‌های سلول سوختی فائق آمده و همزمان به تولید انرژی برای سیستم الکترودیالیز معکوس بپردازند.

یکی از عوامل اصلی این دستگاه، استفاده از بی‌کربنات آمونیوم به عنوان سوخت برای الکترودیالیز معکوس بود که از کارایی بهتری نسبت به آب دریا که معمولا مورد استفاده است، برخوردار است. این ترکیب فناوری‌ها به دانشمندان کمک کرد تا به جای 20 لایه، تنها از پنج لایه برای تولید برق استفاده کنند.

این دستگاه می‌تواند 0.9 کیلو وات برق در ساعت از هر کیلوگرم فاضلاب آلی تولید کند؛ در مقابل، تصفیه فاضلاب معمولا 1.2 کیلوات برق در ساعت برای هر کیلوگرم مصرف می‌کند.

دانشمندان مدعی هستند که می‌توان از دیگر مواد آلی مانند ضایعات زراعی یا دیگر منابع سلولوزی برای تولید برق توسط این دستگاه استفاده کرد؛ آنها در مقاله خود که در مجله ساینس منتشر شده، حتی بر این باورند که می‌توان برای تولید برق از هفت تا 17 درصد انرژی مورد استفاده در آمریکا که به عنوان گرمای اتلافی از بین رفته، استفاده کرد.




موضوع مطلب : علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 16 :: 1:0 صبح

دنیای علم و فناوری مملو از دستاوردهایی است که زندگی انسان را روز به روز ارتقا بخشیده و درک دانشمندان را از اسرار هستی بیشتر می‌کند، اما گاهی در اثر اتفاق یا به عمد برخی از این دستاوردها مانند سنگ‌های ماه تا پوست هیولای دریایی گم شده‌اند که کشف آنها می‌تواند به سوالات مهمی در مورد حیات بر روی زمین و منشا انسان کمک کند.

 

سایت «نیوساینتیست» در گزارشی به معرفی 9 گنجینه علمی گم شده و دلیل پیگیری دنیای علم برای بازگرداندن آنها پرداخته است.

 گنجینه‌های گم شده دنیای علم

سنگواره آرکئوپتریکس ماکسبرگ

یکی از نادرترین سنگواره‌های آرکئوپتریکس (نیاپرنده) پس از مرگ مالک آن در سال 1991 ناپدید شد. تاکنون تنها 11 گونه از فسیل این حیوان کشف شده که غیبت «آرکئوپتریکس ماکسبرگ» در این میان کاملا چشمگیر است. هنوز هیچ فرضیه‌ای از مکان احتمالی این فسیل وجود ندارد.

 

فرودگر قطبی ماه

فضاپیمای «AWOL» ناسا در سال 1995 برای بررسی آب‌وهوای مریخ و احتمال وجود یخ به سوی این سیاره ارسال شد، اما تاکنون هیچ خبری از فرود یا مکان دقیق آن دریافت نشده و دانشمندان هنوز امیدوارند بتوانند این کاوشگر را در نزدیکی‌های قطب جنوب سیاره سرخ پیدا کنند.


بانک بذر شوروی

در سال 1943 ارتش نازی به دنبال بانک بذر که هیتلر آن را سلاحی برای فتح جهان می‌دانست، به 18 موسسه علمی شوروی حمله کرد. «نیکولای واویلوف»، متخصص گیاه شناسی روس به جمع‌آوری 250 هزار بذر و گیاه در یک موسسه خود در لنینگراد پرداخته بود که می‌توانست به تغذیه شوروی سابق کمک کند؛ اما در پی حمله ارتش هیتلر 40 هزار نمونه دزدیده شد.


درختانی از ماه

ماموریت «آپولو 14» در پرواز خود در سال 1971 با خود 500 بذر درخت را برای بررسی امکان تاثیر جو این قمر بر روی آنها به ماه برده و سپس به زمین بازگرداند. این بذرها شامل درختان عنبر سائل آمریکایی، کاج، چنار، درخت ماموت و صنوبر داگلاس بودند که اکثرا جوانه زده و در اطراف جهان از جمله آمریکا، بزریل، فرانسه، ژاپن و سوئیس کاشته شدند؛ اما مکان دقیق بسیاری از آنها مشخص نیست.

 

بمب آتشزای روم شرقی

این دستگاه آتشزا یکی از ترسناکترین سلاح‌های ساخته شده تا کنون محسوب می‌شود. اما مواد تشکیل دهنده و فناوری ساخت این بمب که ه صورت یک راز خانوادگی در میان شیمیدانان و مهندسان قسطنطنیه قرار داشت، در قرن 12 میلادی با مرگ آنها گم شد.

 

هیولای لخ‌نس

با وجود سالها ادعا در مورد مشاهده هیولاهای «لخ‌نس» تا کنون نمونه‌ای از آنها دیده نشده، اما در دهه 1600 نمونه‌هایی از یک موجود گردن دراز به دست آمد که می‌توانست اسرار پشت افسانه‌های هیولای آبی را روشن کند. در اواخر قرن 17 میلادی در کتابی، اولین توضیح علمی از پوستی که به یک فیل دریایی غیرعادی تعلق داشت، منتشر شد که از گردن بلندی برخوردار بود. از آن زمان به بعد این پوست دیگر دیده نشده و همچنین نمونه دیگری نیز شناسایی نشد.

 

استخوان انسان پکن

در سال 1941 در میان جنگ چین و ژاپن از جمله چیزهای از دست رفته،‌ جعبه‌های چوبی حاوی جمجمه‌های انسانی از جمله جمجمه انسان پکن بود که دیگر هیچ گاه دیده نشدند. اکنون پس از گذشت بیش از نیم قرن هنوز باستان‌شناسان در پی دستیابی به این گنجینه برای پاسخ به سوالاتی در مورد آدم خواری در میان انسان‌های اولیه و منشا آغاز سخن گفتن در انسان‌ها هستند.


فولاد معجزه‌آسای دمشق

صلیبیون اروپا پس از بازگشت از جنگ خود با مسلمانان به نقل داستانهایی از شمشیرهای کاربردی آنها پرداختند که از طریق یک دستمال شناور می‌توانست برش ایجاد کرده، ‌90 درجه خم شده و بدون هیچ آسیبی به عقب خم شود. پس از سال‌ها پیشرفت در علم مواد، هنوز ساختار این سلاح ناشناخته باقی مانده است.


سنگهای ماه اهدایی به نیکسون،‌ رئیس‌جمهور وقت آمریکا

بسیاری از سنگ‌های ماموریت‌های «آپولو 11» و «آپولو 17» که به «ریچارد نیکسون»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا هدیه داده و سپس به ناسا بازگردانده شده بود، گم شده یا توسط افراد ناشناس دزدیده شدند. این نمونه‌ها هم نشانه دستاورد عظیم انسان در سفر به خارج از زمین و هم منبع غنی از اطلاعات برای دانشمندان جهت بررسی مواد شیمیایی تشکیل دهنده ماه و دیگر اسرار آن بود.




موضوع مطلب : علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 15 :: 10:32 عصر

دستکش موس بی سیم تمام قابلیت های یک موس عادی مانند کلیک راست و چپ و غلتک برای بالا و پایین بردن صفحات را دارد.

طراحی دستکش «موس» برای کارآیی آسان

 

دکمه های موس روی انگشت اشاره دستکش قرار گرفته و کاربر به راحتی می تواند با استفاده از انگشت شست، کلیک راست و چپ را انجام دهد و حرکات غلتکی موس نیز با حرکات مچ دست صورت می‌گیرد. با فشردن دکمه روی دستکش نیز موس روشن و خاموش می شود.

دستکش موس مجهز به ماژول USB‌ است که به پورت USB‌ رایانه متصل می شود و با همین پورت نیز شارژ می شود. دستکش موس قابلیت کار با سیستم عامل ویندوز، ‌لینوکس، اندروید و مک را دارد.

از این وسیله می توان از فاصله 10 متری از رایانه و تلویزیون های اینترنتی استفاده کرد.

دستکش موس نیاز به میز یا موس پد ندارد و مشکلات رایج از جمله مچ درد و سندرم تونل کارپال (مچ دست) را به حداقل می رساند.

دستکش موس Ion Wireless Air Mouse Glove به قیمت 80 دلار به بازار عرضه شده است.




موضوع مطلب : علم و فناوری, عکس و تفریح و سرگرمی

دوشنبه 90 اسفند 15 :: 10:27 عصر
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >   
درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 230
  • بازدید دیروز: 49
  • کل بازدیدها: 16880782
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است