مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
"جین توماس" نام عکاس آماتوری است که توانسته از طرح ها و الگوهای رنگارنگ سطح جرمی ستاره مانند و صابونی عکاسی کند.
در واقع "توماس" از یک ستاره واقعی عکاسی نکرده است، بلکه این الگوها و طرحهای درهم پیچیده و رنگارنگ به یک حباب صابون تعلق دارند که توجه توماس را به خود جلب کردند.
این زن 58 ساله انگلیسی در زمان شستشوی ظرفها متوجه رنگهای بی نظیری که بر روی حباب صابون نقش می بندند شده و تصمیم گرفت عکسی از جزئیات این الگوها و رنگها به ثبت برساند.
توماس می گوید: یک روز متوجه لایه ای مسطح از حباب صابون بر روی سطح مشبک توری درون ماهیتابه شدم و پی بردم که تا به حال متوجه حضور آنها نشده بودم.
بر اساس گزارش تلگراف، از این رو توماس حبابها را به عنوان یک سوژه عکاسی انتخاب کرده و آغاز به عکاسی از آنها کرده است و عکس بالا یکی از دقیقترین عکسهایی است که او از جزئیات ستاره مانند سطح حباب به ثبت رسانده است. موضوع مطلب : علم و فناوری شورای جهانی فناوری های درحال ظهور انجمن اقتصاد جهان یا WEF"s لیستی از 10 فناوری برتر درحال ظهور که انتظار می رود بیشترین تاثیر را در سال 2012 بر جهان داشته باشد، منتشر کرده است.
این انجمن باور دارد تمرکز بر فناوری های درست باعث خواهد شد تا مدارس فارغ التحصیلانی با کفایت تر برای انطابق با تغییرات سریع جهان را پرورش دهند، دولتها کارایی بیشتری برای برآورده ساختن نیازهای جمعی داشته باشند، تجارتها سودزایی بیشتری داشته باشند و به دانشمندان منابع بهتری تخصیص داده شود.
این لیست شامل فناوری هایی است که انتظار می رود بالاترین میزان تاثیرگذاری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را بر جهان سال 2012 داشته باشد. این لیست در وبلاگ انجمن اقتصاد جهان منتشر شده و از ترتیبی خاص برخوردار است که براساس آن کم توان ترین فناوری هایی در مهار چالشهای جهانی در ابتدای لیست آمده اند.
1- فناوری انفورماتیک و افزودن ارزش به اطلاعات
کمیت اطلاعاتی که اکنون در اختیار افراد و یا سازمانها قرار دارد در تاریخ بشریت بی نظیر به شمار می رود و همچنان در حال رشد است. با این همه هنوز این خطر که حجم بالای اطلاعات به جای افزودن به میزان ارزشها به میزان اختلالات بیافزایند وجود دارد و در نتیجه تاثیرگذاری کاربرد اطلاعات دچار محدودیت شده است.
نوآوری در سازماندهی، حفظ و پردازش اطلاعات کلید اصلی حذف اختلالات و استفاده از ثروت رو به رشد اطلاعات جهانی برای برطرف ساختن چالشهای انسانی به شمار می رود.
2- بیولوژی ترکیبی و مهندسی متابولیک
پیشرفتهای سریع در بیولوژی ترکیبی و مهندسی متابولیک به بیولوژیستها و مهندسان امکان می دهد تا به شیوه های مختلف و نامحدودی به توان ذاتی کدهای ژنتیکی نفوذ کنند و امکان توسعه فرایندهای جدید بیولوژیکی را فراهم آورده و ارگانیزمهایی به وجود آورند که با هدف اجرای اهداف علمی خاص از قبیل تولید سوخت زیستی، مواد شیمیایی و یا مواد دارویی برای محافظت از بدن انسان در برابر آسیبها، ساخته شده اند.
3- انقلاب سبز شماره دو: فناوری هایی برای افزایش غذا و سوخت زیستی
کودهای مصنوعی یکی از اصلی ترین دستاوردهای شیمی مدرن است که میزان تولید محصولات کشاورزی را به اندازه ای قابل توجه افزایش می دهد. با در نظر گرفتن اینکه بالا رفتن لحظه به لحظه تقاضای جهانی برای غذاهای سالم و مقوی، ذخائر انرژی، آب و زمین را تهدید می کند، با تلفیق توسعه های موجود در علوم زیستی و فیزیکی، انقلاب سبز می تواند امیدهایی برای افزایش بیشتر میزان محصولات کشاورزی، کاهش تاثیرات مخرب زیست محیطی، کاهش وابستگی به انرژی و آب و کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن را زنده کند.
4- مقیاسهای نانویی برای مواد
افزایش تقاضا برای منابع طبیعی نیازمند دستیابی نامحدود به بهره وری بالا است. نانوساختارها و مواد نانویی با ویژگی های مناسب، که در مقیاس مولکولی طراحی و ساخته شده اند، در حال حاضر توانایی های نوین و بی همتایی را از خود نمایش می دهند که می تواند در تحول سبز بعدی پیشگام باشد؛ از میزان وابستگی انسان به منابع طبیعی در حال کاهش کم کند و میزان کارایی ساخت و پردازش ساختارها در مقیاسهای اتمی را افزایش دهد.
5- مدلسازی رایانه ای و شبیه سازی سیستمهای بیولوژیکی و شیمیایی
درک چگونگی تعامل و همکاری بیولوژی و شیمی برای داشتن بهداشت و درمان پیشرفته و تولیدات زیست محور بسیار ضروری است. بیولوژی سیستمها و مدلسازی رایانه ای و شبیه سازی به شکلی فزاینده نقشی حیاتی را در طراحی درمانگرها، مواد و فرایندهایی که از کارایی بسیار بالا برخوردارند به عهده گرفته اند و این خود بر روی محیط زیست و بهداشت انسان تاثیرگذار خواهد بود.
6- بهره برداری از دی اکسید کربن به عنوان یک منبع
کربن قلب حیات بر روی زمین است و تا به حال مدیریت میزان انتشار دی اکسید کربن یکی از بزرگترین چالشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بشر بوده است. یکی از رویکردهای در حال ظهور نسبت به دی اکسید کربن شامل تغییر دادن آن به یک منبع است.
کاتالیزورهای جدید که با استفاده از نانومواد ساخته می شوند به شکلی تاثیرگذار می توانند دی اکسید کربن را به هیدروکربنهای ارزشمند و دیگر مولکولهای کربن دار که در صنعت شیمی کاربردی خواهند بود تبدیل کنند.
7- قدرت بی سیم
جوامع عمیقا وابسته ابزارهای الکتریکی هستند، ابزارهایی که یکی از اصلی ترین محدودیتهای آنها نیاز به اتصال به شبکه برق با استفاده از کابلهای برق است. رویکردهای جدید نسبت به انتقال بی سیم برق می تواند ابزارهای الکتریکی را از بند اتصال به کابلها برهاند، فناوری هایی که می توانند بر الکترونیکهای شخصی از قبیل وای-فای تاثیر غیر قابل انکاری داشته باشند.
8- سیستمهای برق انرژی پر چگالی افزایش کیفیت باتری ها در صورتی که نسلهای بعدی فناوری های مبتنی بر انرژی پاک باشند باید در نظر گرفته شوند. در حال حاضر تعدادی از فناوری های در حال ظهور در حال مشارکت هستند تا پایه مخازن پیشرفته انرژی الکتریکی را بنا کنند، فناوری هایی از قبیل الکترودهای نانویی، الکترولیزکننده های جامد و انتقال سریع انرژی از ابرخازنهایی که از نانومواد کربنی ساخته شده اند.
این فناوری ها می توانند منجر به متراکم تر شدن انرژی مورد نیاز برای فعال سازی نسلهای آینده فناوری های مبتنی بر انرژی پاک خواهند شد.
9- شخصی سازی پزشکی، تغذیه و پیشگیری از بیماری
با افزایش جمعیت جهان و فراتر رفتن آن از مرز هفت میلیارد نفر، که تمامی آنها نیز آرزوی زندگی سالم و طولانی دارند، رویکردهای موجود برای اطمینان از بهداشت و سلامت کافی، کمتر قابل دفاع بوده و تحت فشار تقاضاهای در حال رشد، منابع ناپایدار و هزینه های رو به افزایش هستند.
پیشرفت در زمینه هایی از قبیل ژنتیک، پروتئین شناسی و متابولیسم می تواند زمینه مناسبی برای شکل گیری فناوری های پزشکی، تغذیه و پیشگیری از بیماری ها باشد. این فناوری ها در کنار دیگر فناوری های درحال ظهوری مانند بیولوژی ترکیبی و نانوتکنولوژی در حال پایه ریزی تحولی در سلامت و بهداشت هستند که وابستگی کمتری به منابع داشته و بیشتر بر محور برآورده ساختن نیازهای شخصی خواهد بود.
10- فناوری هایی برای بهبود آموزش
مهار چالشهای موجود برای آموزش به جمعیت جوان رو به رشد جهان و فراهم آوردن مهارتهایی که برای دانش اقتصاد حیاتی به شمار می روند، به ویژه در جوامع یکپارچه و فوق مرتبط جهان امروزی، نیازمند بازبینی در رویکردهای کنونی است.
رویکردهای شخصی سازی شده مبتنی بر IT می توانند امکان آموزش دانش آموز محور، توسعه تفکر منتقدانه و خلاقانه را فراهم آورند. توسعه رو به رشد رسانه های اجتماعی، دوره های آموزشی باز و دسترسی نامحدود به اینترنت نیز از ابزاری هستند که در حال ایجاد زمینه لازم برای ایجاد کلاسهای شخصی سازی شده و تداوم بخشیدن به آموزش هستند. موضوع مطلب : علم و فناوری نمایشگاه CeBIT سال 2012 هانوفر آلمان میزبان روباتی خواهد بود که می تواند از چهره افراد نقاشی پرتره بکشد.
رایانه ها قطعا توانایی نقاشی کشیدن دارند، اما آنچه این روبات را نسبت به دیگر روباتها و رایانه ها متفاوت ساخته این است که می توان به روبات آموخت که تمامی جزئیات کوچک موجود در چهره فرد را ندیده بگیرد.
دیدن و کشیدن آنچه که دیده شده و یا شمایلی از آنچه که دیده شده توسط یک روبات کار چندان ساده ای نیست، زیرا انجام چنین کاری به معنی متمرکز شدن بر روی جزئیاتی خاص از قبیل چشمها و توجه کمتر به خطوط دور دهان و روی پیشانی است.
این روبات نقاش از نرم افزار پردازش حاشیه برخوردار است و با کمک آن می تواند تصمیم بگیرد که برای استفاده از مداد باید بازویش را کجای کاغذ قرار دهد، به این شکل روبات می تواند در عرض 10 دقیقه پرتره ای کامل را از چهره انسان خلق کند.
این روبات نیز مانند بسیاری از هنرمندان دارای شغل روزانه است و در موسسه فرانهوفر برای تحلیل و پردازش بازتابها به کار گرفته می شود.
به بیانی دیگر نوری بر روی یک سطح تابانده می شود و روبات باید خط دور نور را در الگویی کروی شکل بر روی سطح مشخص کند، این کار به روبات امکان می دهد تا شکل الگوی بازتاب نور را از زوایای مختلف شناسایی کند.
بر اساس گزارش گیزمگ، روبات همچنین در این آزمایشها می تواند میزان درخشش دایره نورانی را از زوایای مختلف مشخص کرده و یا تعیین کند که آیا رنگی خاص از زوایای مختلف به رنگهای متفاوت دیده می شود؟
روبات نقاش توسط گروه Robotlab در مرکز هنر و رسانه ZKM در کارلسروهه آلمان ساخته شده است. موضوع مطلب : علم و فناوری محققان دانشگاه «بریتیش کلمبیا» دست به ساخت یک سامانه گفتار مصنوعی زدهاند که با حرکات بدن کنترل شده و میتوان با آن آواز خواند.
این سامانه که «بازیگر دیجیتال دارای تکلم بطنی» (DiVA) نام گرفته به تبدیل حرکات دست به کلام و حتی آواز میپردازد.
به گفته محققان، این فناوری ترکیبکننده آواز قرار است در نشست سالانه انجمن آمریکایی برای پیشرفت علوم در ونکوور معرفی شود.
متصدی DiVA با حرکات دست راست خود به کنترل گام و حالت صدا میپردازد. حرکت دست بسته به تولید حروف بی صدا و دست باز به تولید حروف صدادار میپردازد.
در همین حین، دست چپ با شکل قلاب مانند در تماسهای انگشتی به تولید صداهای ممتد و مکث میپردازد.
این فضای حرکتی به شبیهسازی مجرای صوتی میپردازد که نتیجه این کار، اجرای عجیب یک خواننده با صدای دستگاه است.
این دستگاه در صورت ورود به بازار، شیوه جدیدی را برای سخن گفتن افراد دچار ناتوانیهای گفتاری ارائه خواهد داد.
یکی از کاربریهای در نظر گرفته شده برای این فناوری، ساخت گونههای جدید ابزارهای موسیقایی است که بتوان آنها را به صورت بلادرنگ اجرا کرد.
این فناوری در حال حاضر از دستکش، پدالهای کنترل صدا، سیستم حسگر مغناطیسی و دیگر اجزا تشکیل شده و محققان اکنون در حال کار بر روی نمونه جدید آن هستند که بر روی یک رایانه تبلت قابل اجرا است.
از دیگر حوزههای کاربری این سامانه میتوان به کنترل جرثقیلها یا ماشینآلات سنگین با حرکت دست و همچنین یادگیری زبانهای خارجی که به کنترل دقیق آهنگ صدا وابستهاند، اشاره کرد. موضوع مطلب : علم و فناوری محقق و مخترع ایرانی دانشگاه فنی دامشتات آلمان در گفتگو با خبرگزاری مهر جزئیاتی را از ابداع جدید خود، فناوری Fold Me ( من را تا بزن ) ارائه کرده و باور دارد چنین فناوری هایی می تواند شیوه تعامل انسانها را با ابزارهای رایانشی متحول سازد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خلیل بیگی دانشمند و مخترع ایرانی دانشگاه فنی "دارمشتات" آلمان به تازگی با همکاری "یورگن اشتایمل" از موسسه فناوری ماساچوست نمایشگر تاشوی دو طرفه ای را ابداع کرده است که لمسی بوده و کاربر می تواند به صورت تعاملی تصاویر و اشکال نمایش داده شده بر روی دو سطح آن را تغییر دهد.
کاربر می تواند این نمایشگر را که به لولاهای فنری مجهز است، در اندازه های تعیین شده تا زده و از آن به عنوان یک نمایشگر تک صفحه ای، دو صفحه ای یا کتاب مانند استفاده کند. البته تمامی عملکرد این فناوری به 6 دوربین فروسرخ و دو نورافکن دیجیتالی که از تجزیه نوری بالایی برخوردارند، بستگی دارد که بالای این نمایشگر به سقف بسته شده اند.
خلیل بیگی در پاسخ به سوالات مهر، جزئیات بیشتری را درباره این ابداع جدید، لمسی و تعاملی ارائه کرده است:
خبرگزاری مهر، سرویس فناوری های نوین: چنین طرحی چطور به ذهن شما خطور کرد؟
محمدرضا خلیل بیگی، محقق ایرانی دانشگاه فنی دارمشتات: تا زدن یکی از کارهای رایجی است که به صورت روزانه آن را انجام می دهیم. برای مثال شاید یک تکه کاغذ، روزنامه و یا نقشه را تا بزنید تا آن را به اندازه ابعاد کیف یا جیب خود درآورید، به این شکل آن جسم متراکم تر شده و حمل آن آسانتر خواهد بود. همچنین شاید شما بخواهید بخشی از یک تکه کاغذ را تا بزنید تا بر روی پشت آن کاری انجام دهید در حالی که بخش جلویی کاغذ نیز در برابر چشمانتان آشکار باشد.
پیشرفتهای اخیر در زمینه فناوری نمایشگر صفحه ای باریک نشان می دهد که در آینده ای نزدیک ما شاهد ابزارهای رایانه ای دستی خواهیم بود که تصویر و احساس کاغذهای معمولی را به نمایش گذاشته و به ما القا خواهند کرد.
این به آن معنی است که چنین فناوری هایی، تا حد ممکن به باریکی و انعطاف پذیری کاغذ نزدیک خواهند شد و می توان آنها را به راحتی تا زده و یا لوله کرد. از این رو در حدود دو سال پیش ما تفکر درباره ابزاری با ویژگی هایی مشابه این رایانه ها و همچنین بررسی چگونگی تعامل فعالیتهای کاغذی روزانه ما (مثل تا زدن یا لوله کردن کاغذ) با محتوی دیجیتال را آغاز کردیم.
سال گذشته ابزاری به نام Xpaaand که نمایشگر قابل لوله شدن بود را ابداع کردیم و امسال بر روی حرکت تا زدن متمرکز شده و موفق به ابداع "من را تا بزن" (Fold Me)، ابزار رایانش دستی که هر دو طرف آن ویژگی های یک نمایشگر را دارد، شدیم. با استفاده از لولاهای از پیش مشخص شده کاربران می توانند با تازدن نمایشگر به صورت فعالانه به تغییر ابعاد و شکل نمایشگر بپردازند در حالی که به محتوی دیجیتال نیز دسترسی خواهند داشت.
* این فناوری دقیقا چگونه کار می کند و چه ویژگی های تکنیکی دارد؟ نقش نشانه های خاکستری رنگ بر روی این صفحه های سفید چیست؟
- فناوری نمایشگر باریک در این سیستم هنوز در دست مطالعه و بررسی قرار داشته و هنوز محدود به فضای لابراتوار است. انتظار می رود شرکتهایی مانند سونی و سامسونگ چنین نمایشگرهای باریکی را طی سه تا پنج سال آینده تولید کنند. از این رو به منظور بررسی تکنیکهای تعاملی نوین کنونی ما باید از نمایشگری غیر فعال و خنثی استفاده کنیم که محتوی دیجیتال از بالا بر روی آن تابانده می شود، بگذارید جزئیات این فناوری را درباره سیستم Fold Me توضیح دهم.
آنچه ما در ابتدا انجام دادیم طراحی نمونه فیزیکی برای ابزارهای تا شدنی آینده بود. این کار به صورت ویژه نیازمند طراحی لولاهایی بود که برای ساخت آنها از آهن رباها و تسمه هایی استفاده کرده و به این شکل صفحه ها را به هم وصل کردیم. اینکار امکان تا زدن صفحات را در هر جهتی به وجود می آورد.
سپس به منظور تاباندن محتوی دیجیتال شفاف بر روی صفحه این نمایشگر باید ابزار را در فضای سه بعدی ردیابی می کردیم. از این رو ما چندین نشانگر یکپارچه و بازتابنده بر روی صفحه ها نصب کردیم تا با کمک آنها موقعیت سه بعدی صفحه ها توسط دوربینهای فروسرخ که بالای این سیستم نصب شده اند ردیابی و ثبت شود. ما از این اطلاعات ردیابی برای تعریف ابزار در فضای سه بعدی استفاده کرده و سپس آن را برای تنظیم تابش دقیق محتوی دیجیتال از طریق پروژکتورها بر روی سطح Fold Me استفاده کردیم.
* آیا Fold Me دارای یک سیستم عامل یا نرم افزاری خاص است زیرا کاملا هوشمند به نظر می رسد؟
- نرم افزار به کار گرفته شده در این فناوری را می توان به دو قسمت تقسیم کرد: 1- نرم افزار ردیاب که در واقع حرکات مختلف تا شدگی و همچنین لمس شدگی را شناسایی می کند. 2- برنامه های جانبی پیشرفته ای که بر اساس اطلاعات دریافتی ردیابها برنامه های مختلف را بر روی ابزار به نمایش می گذارند.
* آیا با توجه به نیاز به وجود سیستم دوربینهای فروسرخ و نورافکنها، این فناوری در این مرحله از توسعه برای کاربر دارای محدودیتهای حرکتی خواهد بود؟
- بله، همانطور که قبلا هم توضیح دادم این فناوری در حال حاضر محدود به تجهیزات لابراتواری با حجم پرتو افکنی محدود و تعیین شده است. با این همه این محدودیت به ما کمک می کند تا ابزارهای کاملا کاربردی آینده را هم اکنون درک کنیم. این به ویژه از آن جهت مهم است که ما اکنون می توانیم انواع مختلفی از ابزارهای تاشدنی را طراحی کرده و متصور شویم، همانطور که در Fold Me سه نوع مختلف را در اندازه های مختلف به وجود آورده ایم. همچنین می توانیم شیوه ها و تکنیکهای مختلف تعاملی را برای ارزیابی توسط کاربران ارائه کنیم.
* این ابداع از نظر شما چگونه می تواند آینده رایانش شخصی و یا ارتباطات را متحول سازد؟
- ما باور داریم که شیوه های مبتنی بر تغییر شکل تعامل، از قبیل تا زدن، خمیدن یا لوله کردن ابزارهای دستی رایانش، متناسب با قدرت لمسی آنها، می تواند به اندازه ای قابل توجه شیوه های تعامل انسان با چنین ابزارهای را متحول سازد. همانطور که در Fold Me نشان دادیم ترکیبی از تا زدن و قدرت بالای درک لمس می تواند احتمال کاربردهای وسیعتری را برای تعامل با محتوی دیجیتال فراهم آورد.
موضوع مطلب : علم و فناوری کوچکترین واحد ماده به زودی به کوچکترین واحد رایانش تبدیل خواهد شد زیرا محققان به تازگی از یک تک اتم فسفر برای ساخت ترانزیستوری تک اتمی استفاده کرده اند.
این اولین باری نیست که ترانزیستور تک اتمی ساخته می شود، اما تک اتم در ترانزیستور جدید از موقعیت دقیقتری نسبت به ترانزیستورهای تک اتمی پیشین برخوردار است که این ویژگی کارایی ترانزیستور جدید را افزایش می دهد.
شیوه های به کار گرفته شده برای ساخت ترانزیستورهای تک اتمی فسفری کاربرد آنها را در رایانه های رایج محدود می سازد اما این ترانزیستورها در آینده کاربردی خواهند بود به ویژه برای ساخت رایانه های کوانتومی می توانند کاربرد فراوانی داشته باشند.
ترانزیستور در واقع توده ای از مواد رسانا است که میان دو الکترود که عملکردی مانند کلید خاموش و روشن دارند، قرار گرفته است.
پالس الکتریکی توسط یک الکترود دیگر تولید شده و با باز کردن کلید امکان جاری شدن جریان در میان ترانزیستور را به وجود می آورد. ترکیب ترانزیستورها بر روی یک تراشه می تواند منجر به ساخته شدن مدارهایی با قابلیت محاسبات رایانشی شود.
این در حالی است که یکی از اهداف کلی سازندگان تراشه های رایانه ای کوچکتر شدن ترانزیستورها است تا بتوانند قدرت رایانشی بیشتری را در حجم کوچکتری بگنجانند.
محققان دانشگاه نیوساوث ولز برای تعیین موقعیت دقیق تک اتم در ترانزیستور صفحه ای سیلیکونی را با لایه ای از هیدروژن پوشش دادند. سپس با استفاده از میکروسکوپهای رویشی اتمهای هیدروژن را بر اساس الگویی دقیق از سطح لایه جدا کردند.
افزودن گاز فسفین و حرارت دادن به آن باعث شد تا اتمهای فسفر که رسانا هستند با بخشهای خالی شده سیلیکونی ترکیب شده و یکی از اتمها خود را در شبکه سیلیکونی جا دهد.
نتیجه این کار شکل گیری چهار الکترود فسفری و یک تک اتم فسفر در مرکز این الکترودها بود. یک جفت از این الکترونها به واسطه فاصله ای 108 نانومتری از یکدیگر فاصله دارند و ایجاد ولتاژ میان آنها امکان جاری شدن جریان را در میان دو الکترود دیگر که به شکل عمودی و در فاصله 20 نانومتری از یکدیگر واقع شده اند را از طریق تک اتم فسفری به وجود می آورد.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این ترانزیستور تک اتمی در دمای کمتر از یک درجه کلوین فعال شده و فرایند ساخت آن بسیار دشوار است با این همه به اعتقاد دانشمندان در صورتی که شرکتهای تولید کننده رایانه ها خواهان تراشه های ریزتر هستند باید خود را با چنین فناوری هایی انطباق دهند. موضوع مطلب : علم و فناوری یک شرکت آمریکایی برپایه نانوذرات نوعی اسپری را ساخته است که می توانند سیگنالهای آنتن موبایل را بهبود بخشد.
اینکه بتوان "آنتن موبایل" را به صورت اسپری در هوا و روی سطوح مختلف پراکند تاکنون به صورت یک ایده علمی تخیلی بود اما اکنون شرکتی در یوتاه آمریکا با عنوان Chamtech Enterprises در کنفرانس Solve for X گوگل نوعی اسپری را معرفی کرد که بسیار سبک و قابل حمل است و می تواند در مکانهایی که دریافت سیگنالهای موبایل از طریق آنتنهای سنتی بسیار ضعیف است پاسخگویی و تماس با تلفن همراه را آسان کند. براساس گزارش Cnet، با کمک این ایده می توان روی دیوار، روی درخت و یا حتی روی لباسها آنتن موبایل را اسپری کرد و سپس حتی به مدت چند روز تماس گرفت برای استفاده از این اسپری آنتن باید مراحل زیر را انجام داد:
مرحله 1- ماده آنتن را روی سطح اسپری کنید مرحله 2- تلفن همراه را از طریق بی سیم به این ماده متصل کنید مرحله 3- با خیال راحت تماس بگیرید و از یک صدای با کیفیت لذت ببرید
"آنتونی سوترا"، بنیانگذار دوم شرکت "چم تک" دنیایی را تجسم می کند که در آن اسپری کردن ذرات نانویی روی دیوار می تواند جایگزین برجهای سنتی آنتنهای بی سیم شود.
این شرکت در آزمایش این اسپری آنتن روی یک درخت توانست یک سیگنال بسامد خیلی بالا (VHF) را در طیف 14 مایل گسیل کند.
به گفته مقامات این شرکت، فناوری اسپری آنتن می تواند میزان اثربخشی تلفنهای همراه را 10 درصد افزایش دهد. موضوع مطلب : علم و فناوری آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ پیوندها
سکانداران وبلاگ
آمار وبلاگ
فرم تماس امکانات دیگر |
کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است
|