سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، پدیده گرمایش جهانی باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین شده‌اند.

ابر ها به زمین نزدیک میشوند

 

نتایج تحقیقات محققان دانشگاه اوکلند نشان می‌دهد، طی یک دهه اخیر ارتفاع ابرها کاهش یافته و به زمین نزدیک‌تر شده‌اند و علت اصلی این مسأله نیز گرمایش جهانی عنوان شده است.

در سال 1999 میلادی ماهواره «ترا» ناسا با سیستم اسپکترورادیومتر چند زاویه‌ای (MISR) به فضا پرتاب شد تا تغییرات جوی را مورد بررسی قرار دهد.

این ماهواره مجهز به 9 دوربین تصویربرداری است که می‌تواند از زوایای مختلف از ابرها تصویربرداری کند.

پروفسور «راجر دیویس» سرپرست تیم تحقیقاتی، تصاویر ماهواره «ترا» در 10 سال اخیر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. با اندازه‌گیری ارتفاع و سرعت حرکت ابرها مشخص شد که ابرها در طول این مدت به زمین نزدیک‌تر شده اند.

«دیویس» از ادامه تحقیقات در این زمینه خبر داد و تأکید کرد که تا یک دهه آینده محققان قادر خواهند بود اطلاعات بیشتری در خصوص اثرات گرمای هوا در وضعیت ابرها بدست آورند.

میزان دی اکسید کربن هر روز در حال افزایش است و این فرایند منجر به گرم شدن زمین و افزایش دمای سطح خواهد شد که باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین می‌شود و به تبع آن، حجم ابرهایی که در ارتفاعات بالاتر قرار دارند، هر روز در حال کاهش یافتن است.

نتایج این تحقیق در مجله تحقیقات ژئوفیزیک (Geophysical Research Letters) به چاپ رسیده است.




موضوع مطلب : علم و فناوری, علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 9 :: 4:11 عصر

کارشناسان معتقدند نسل آینده تلفن‌های همراه، دستگاه‌هایی بسیار کوچک و قابل کاشت در زیر پوست خواهند بود.

تلفن همراه نسل آینده

«ری هاماند» آینده پژوه آمریکایی معتقد است، جهش‌های بزرگی در حوزه فناوری طی سال های آینده روی خواهد داد و نسل آینده تلفن‌های همراه در اندازه یک آب نبات، دستگاه‌های مینیاتوری هستند که قابلیت کاشت زیر پوست افراد را دارند.

تبلت‌های امروزی نیز به اجزای جداشدنی و سبک وزنی تبدیل می‌شوند و نسل‌های آینده در یک دنیای سراسر دیجیتال و مجازی زندگی خواهند کرد.

تلفن‌های همراه در سال‌های اخیر به رایانه‌هایی پرقدرت تبدیل شده‌اند و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تلفن‌های هوشمند کنونی نیزهوشمندتر شده و انسان را از ذخیره حجم بالایی از اطلاعات نجات خواهند داد.

این دستیاران نرم افزاری به نگهبانان اطلاعات انسان مبدل خواهند شد و با استفاده از هوش مصنوعی، تنظیمات شخصی اطلاعات افراد را برعهده می‌گیرند.

تلفن همراه هوشمند Siri اپل یکی از نخستین گروه از تلفن‌های همراه نسل آینده است که سیستم نرم‌افزاری آن با صدا کنترل می‌شود.

«لارس هارد»، مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی Expertmaker‌ معتقد است که «هوش مصنوعی» یکی از اجزای اصلی و محوری در طراحی دستگاه‌های نسل آینده خواهند بود.

«هارد» همچنین پیش‌بینی می‌کند که سخت‌افزارهای تشخیصی پزشکی در سال‌های آینده با پیشرفت‌های قابل ملاحظه ای روبرو می‌شوند که تشخیص بموقع بیماری‌ها را تسهیل کرده و از بروز بیماری‌های خطرناک در افراد پیشگیری می‌کنند.




موضوع مطلب : علم و فناوری, علم و فناوری

سه شنبه 90 اسفند 9 :: 4:5 عصر

اگر بخواهیم دورنمایی را برای آینده گوشی‌های تلفن همراه ترسیم کنیم، باید بگوییم دیگر چیزی نمانده که گوشی‌های تلفن همراه به یک همراه همه‌کاره مبدل شوند.

تا بتوانند پاسخگوی طیف وسیعی از نیازهای 5 میلیارد کاربر تلفن همراه در سطح دنیا باشند و افراد با داشتن آن دیگر نیاز به هیچ فناوری دیگری نداشته باشند.

این روزها دیگر تلفن همراه تنها ابزاری برای برقراری ارتباطات تلفنی نیست بلکه گوشی‌های امروزی وسیله‌ای هستند که برقراری ارتباط با دنیای مدرن پیرامون انسان‌ها را امکان‌پذیر می‌سازند و هر گونه محدودیت زمانی و مکانی را برای کاربران از میان برمی‌دارند.

با توجه به نیازهای انسان‌های امروزی به کامپیوترهای شخصی قابل حمل، تلاش برای تبدیل گوشی‌های همراه به کامپیوترهایی در ابعاد کوچک و کارآمد مورد توجه بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های تلفن همراه در سطح دنیا قرار گرفته است و به این ترتیب طراحی و ساخت گوشی‌های هوشمند کم‌مصرف، افزایش سرعت پردازش اطلاعات و افزایش فضای ذخیره‌سازی اطلاعات در گوشی‌های هوشمند آنها را به جایگزین مناسبی برای کامپیوترهای امروزی مبدل کرده است.

تلویزیون - موبایل 

سیر تحولات در دنیای کامپیوتر

با توجه به تحولاتی که این روزها در دنیای گوشی‌های تلفن همراه و کامپیوترها شاهد آن هستیم، ممکن است این سوال در ذهنتان مطرح شده باشد که بالاخره کامپیوترها تبدیل به گوشی‌های همراه خواهند شد یا گوشی‌های همراه به کامپیوتر تبدیل می‌شوند؟ اوایل سال 1980 (1360)‌ نخستین مینی‌کامپیوترها به عنوان نسل سوم کامپیوترها متولد شدند.

پس از آن کامپیوترهای رومیزی برای اولین بار در فاصله زمانی بین اواخر 1980 تا 1990 به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفتند، اما کاهش ابعاد کامپیوترها به اینجا ختم نشد. کامپیوترهای همراه یا لپ‌تاپ‌ها و نوت‌بوک‌ها، شبکه‌های حسگر بی‌سیم که در واحدهای اتوماسیون یا سیستم‌های کنترل ترافیک از آنها استفاده می‌شود به عنوان نسل بعدی کامپیوترها رونمایی شدند.

نانوکامپیوترها، DNA کامپیوترها و کامپیوترهای قلمی نیز از آخرین دستاوردهای فناوری ساخت کامپیوترها هستند که شاید بتوان آنها را از کوچک‌ترین کامپیوترهای امروزی نامید. کامپیوترهای قلمی به عنوان آخرین دستاورد محققان ژاپنی در این زمینه، پیشرفت مهمی در فرآیند کوچک شدن ابعاد کامپیوترها هستند.

این کامپیوترها به قدری کوچک هستند که شما می‌توانید آنها را در جیب خود گذاشته و جابه‌جا کنید. ویژگی‌ منحصر به فرد این کامپیوترها این است که صفحه نمایشگر و همچنین صفحه کلید کامپیوتر را به طور مجازی و روی سطح صافی که در آنجا مشغول کار کردن هستید در اختیار شما قرار می‌دهند تا بتوانید به‌آسانی از امکانات متنوع این کامپیوترها استفاده کنید.

 

تب هوشمندی در دنیای گوشی‌های همراه

اگر در سوی دیگر این جریان دوطرفه سری به تحولات دنیای گوشی‌های تلفن همراه بزنیم باید بگوییم که استقبال از نسل جدید گوشی‌های تلفن همراه که ویژگی‌ هوشمند بودن را با خود به یدک می‌کشند در میان کاربران این فناوری به قدری وسیع بوده است که موجب شگفتی طراحان و سازندگان شده و آنها را بر آن داشته است تا هر روز سیستم‌های عامل جدیدی را برای این گوشی‌ها طراحی و روی آنها نصب کنند که از امکانات بیشتری در مقایسه با سیستم‌های عامل سنتی یا قدیمی برخوردار است. تب این تحولات در دنیای دیجیتال به قدری فراگیر بوده که حتی دنیای سیستم‌های عامل کامپیوتری را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که فناوری ساخت گوشی‌های تلفن همراه در بسیاری از زمینه‌ها از فناوری‌های مشابهی که در ساخت کامپیوترها از آنها استفاده شده بهره گرفته و در حقیقت دنیای موبایل را می‌توان نسخه بسیار کوچکی از دنیای کامپیوترها دانست که در ابعادی بسیار کوچک‌تر طراحی و ساخته شده است.

آنچه در اینجا موجب شگفتی‌ می‌شود، این است که کامپیوترها هر روز کوچک‌تر و کوچک‌تر می‌شوند و در مقابل نسل جدید گوشی‌ها یا به عبارتی گوشی‌های همراه هوشمند و تبلت‌ها بزرگ‌تر و بزرگ‌تر می‌شود و برخلاف این که درگذشته سیستم‌های عامل گوشی‌های تلفن همراه براساس ویژگی‌ها و مشخصات سیستم‌های عامل کامپیوتری طراحی می‌شوند امروزه بسیاری از سیستم‌های عامل کامپیوتری مانند سیستم‌های عامل جدیدی که روی تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها نصب می‌شوند به تقلید از ویژگی‌ها و مشخصات سیستم‌‌های عامل گوشی‌های همراه طراحی می‌شوند.

بنابراین می‌توانیم بگوییم که از این پس تحولات دنیای گوشی‌های تلفن همراه پیرو تحولات دنیای کامپیوتر‌ها نخواهد بود بلکه این گوشی‌های تلفن همراه هستند که آینده کامپیوترها را نیز رقم خواهند زد.

 

گوشی‌های‌همراه جایگزین کامپیوترها !

براساس بررسی‌های آماری انجام شده این روزها بازار فروش کامپیوترهای رومیزی بشدت با رکود مواجه شده،
در حالی که میزان فروش گوشی‌های همراه روندی صعودی را در پیش گرفته است.

اریک اشمیت مدیرعامل گوگل بر این باور است با این که میان اندروید به عنوان یک سیستم عامل اختصاصی برای گوشی‌های تلفن همراه و کروم به عنوان سیستم عامل اختصاصی برای لپ‌تاپ‌ها، تفاوت‌های بارزی به چشم می‌خورد، اما شباهت‌های زیادی نیز بین آنها وجود دارد که همین شباهت‌ها موجب شده است گوشی‌های هوشمند به عنوان جایگزین مناسبی برای کامپیوترها مورد توجه کاربران قرار گیرند.

در حال حاضر برخی از سیستم‌های عامل طراحی شده روی گوشی‌های همراه قابلیت‌ نصب روی لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی را دارند و با توجه به آنچه می‌گذرد می‌توان پیش‌بینی کرد در آینده‌ای نزدیک بسیاری از دیگر سیستم‌های عامل نظیر ویندوز 8 نیز بتوانند در مسیر مشابهی قدم گذارند. به نظر می‌رسد ابرهای محاسباتی از جمله عواملی است که نقش بسیار مهمی در تسریع روند شکل گرفته در این زمینه داشته است.

در حقیقت ابرهای محاسباتی فناوری جدیدی است که می‌خواهد زمینه مناسبی را برای ایجاد همگرایی بین سیستم‌های عامل گوشی‌های همراه و سیستم‌های عامل کامپیوتری به وجود آورد. اما این که قرار است کدام ویژگی‌ها و کاربردهای گوشی‌های همراه در ساخت نسل جدید کامپیوترها مورد استفاده قرار گیرد موضوعی است که نظراتی مختلف درباره آن ارائه شده است.

محدودیت‌هایی که کاربران حین استفاده از گوشی‌های تلفن همراه با آنها مواجه می‌شوند موجب شد تا ویژگی‌ها و کاربری‌های جدیدی به گوشی‌های همراه اضافه شود، نمایشگرهای لمسی، واسطه‌های کاربری چند لمسی و همچنین سیستم‌هایی با قابلیت‌ تشخیص صدا از جمله این ویژگی‌ها هستند که نسل جدید کامپیوترها را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند.

در مقابل عده‌ای دیگر از محققان بر این باورند که تلفن همراه و کامپیوتر، 2 مقوله کاملا متفاوت هستند. اگرچه آنها پیش‌بینی می‌‌کنند برخی از نوآوری‌ها در زمینه تجربیات کاربری بتوانند قدم فراتر از دنیای گوشی‌های تلفن همراه گذارند، اما بی‌شک نمی‌توان همان عملیاتی را که روی کامپیوترها قابل اجراست، روی گوشی‌های همراه نیز به اجرا درآورد.

 

آینده از آن کدام فناوری است؟

با توجه به آنچه گفته شد می‌توان پیش‌بینی کرد در آینده‌ای نه‌چندان دور بتوانید تنها با استفاده از گوشی تلفن همراهتان بسیاری از نیازهای روزمره خود را رفع کرده و دیگر نیازی به استفاده از ابزارهای مختلف در زمان‌ها و مکان‌های متفاوت نداشته باشید. البته باید این نکته را خاطر نشان ساخت که برخلاف آنچه به نظر می‌رسد فناوری‌های آینده بتوانند تسهیلات بیشتری را در اختیار ما انسان‌ها قرار دهند.

امنیت در فضای فناوری موضوعی است که می‌تواند از بسیاری جهات نگران‌کننده باشد بخصوص این‌که قرار باشد اطلاعاتی محرمانه و شخصی را روی گوشی تلفن همراه‌تان ذخیره کنید.

به نظر شما آیا ممکن است کامپیوترهای شخصی در آینده بسیار متفاوت از آنچه امروزه از آن به عنوان یک کامپیوتر شخصی استفاده می‌کنیم و حتی فراتر از یک درگاه USB ، یک صفحه کلید و یک نمایشگر باشند.

با توجه به روند کنونی می‌توان گفت در حقیقت نسل بعدی کامپیوترها، سیستم‌های ذخیره‌سازی سیاری هستند که تهیه آنها هزینه کمتری دارد و در عین حال در ابعادی کوچک‌تر ذخیره‌سازی حجم انبوهی از اطلاعات را امکان‌پذیر ساخته و می‌توانند طیف وسیعی از کاربردهای کامپیوترهای امروزی را در یک ابزار کوچک در دسترس کاربران قرار دهند.

منابع:

Issmo / crews/Technology Review




موضوع مطلب : علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 8 :: 12:0 عصر

ناسا پس از مواجه شدن با خبر دردناک کاهش بودجه که منجر به متوقف شدن برنامه اکتشافات مریخی این سازمان خواهد شد، اکنون رویای ساخت ایستگاه فضایی در نزدیکی ماه را در سر می پروراند.

 

کاهش بودجه دوباره ناسا هر نوع برنامه و طرحی را برای آغاز اکتشافات مریخی طی سالهای آینده نقش بر آب کرد اما با وجود افزایش فشارهای مالی ناسا در حال اندیشیدن به طرحی است که با وجود نزدیک بودن به زمین، بسیار بلندپروازانه است: ساخت ایستگاه فضایی سرنشین داری در نقطه لاگرانژ EML-2 در بخش دورافتاده کره ماه!

این ایستگاه فضایی بین المللی به پایگاهی برای آغاز ماموریتهای علمی و دروازه ای برای رفتن به مناطقی دور افتاده تر از فضا، از قبیل قمرهای مریخی و حتی خود مریخ خواهد بود.

فضاپیما - ناسا

ناسا که در حال حاضر اهداف مریخی اش با توقف و تاخیر مواجه شده اند، چنین ایستگاه فضایی را ابزاری ویژه اکتشافات نزدیک فضایی می بیند که گنجایش ارائه علوم و فناوری های جدید را طی یک دهه خواهد داشت. در این پروژه فناوری ها و توانایی های جدید ناسا به همراه فناوری های دیگر کشورهای مشترک در پروژه به کار گرفته خواهند شد.

گزارشها نشان می دهند ناسا در حال جمع آوری گروهی است تا به توسعه نقشه ای برای اکتشاف در نقطه 2 نوسان یا Libration بپردازند، نقطه ای برابر نقطه لاگرانژ که ویژه زمین و ماه بوده و نیروی گرانش ماه و زمین در این نقطه به حالت تعادل رسیده است، از این رو کمابیش امکان متوقف کردن یک فضاپیما در این نقطه وجود دارد.

بر اساس گزارش اسپیس، از چنین نقطه ای انسانها می توانند ماموریتهای روباتیک از راه دوری را بر روی بخشی از ماه که کمتر شناخته شده است انجام دهند و در عین حال شرایط سکونت طولانی مدت در فضا را مورد بررسی دقیق قرار دهند.




موضوع مطلب : علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 8 :: 12:0 عصر

تلویزیون هوشمند واژه ای ست که این روزها بیش از همیشه از جانب تمامی تولید کنندگان بزرگ دنیای دیجیتال به گوش می رسد.

 

این مفهوم تازه که با ورود اینترنت به درون دستگاه های تلویزیون معنای تازه ای پیدا کرده است اندک اندک در حال تغییر نوع نگرش کاربران و نحوه استفاده آنها از تلویزیون است.

تلویزیون هوشمند واژه ای ست که این روزها بیش از همیشه از جانب تمامی تولید کنندگان بزرگ دنیای دیجیتال به گوش می رسد.

این مفهوم تازه که با ورود اینترنت به درون دستگاه های تلویزیون معنای تازه ای پیدا کرده است اندک اندک در حال تغییر نوع نگرش کاربران و نحوه استفاده آنها از تلویزیون است.

بررسی سیر تحولی تلویزیون های هوشمند شرکت سامسونگ از ابتدا تاکنون موضوع مقاله امروز عصر نوشتن است. ما را تا انتهای این مقاله همراهی نمائید.

در زمان اختراع تلویزیون در اواسط قرن بیستم شاید هیچگاه تصور نمی شد که اختراعی که در ابتدا چندان جدی نیز گرفته نمی شد پس از نزدیک به نیم قرن آنچنان پیشرفتی را تجربه کند که به جزء جدائی ناپذیری از زندگی تمامی انسان ها بدل شده و بخش اعظمی از اوقات فراغت افراد از تمامی سطوح و قشرهای جامعه در مقابل این وسیله اغوا کننده مصرف شود.

تلویزیون با جاذبه های فراوان خود نه تنها اولین گزینه اکثر افراد در انتخاب وسیله ای سرگرم کننده به حساب می آید بلکه نقش رسانه ای آن نیز در انتقال بلافاصله اخبار و اطلاعات به تمامی نقاط دنیا از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است تا جائیکه حتی مهمترین اتفاق دهه های پایانی قرن بیستم یعنی احتراع کامپیوتر نیز تنها تاثیری در کاهش محبوبیت این کالا بر جای نگذاشت بلکه با ادغام بسیاری از کاربری های آن در تلویزیون های پیشرفته منجر به موفقیت های بیشتر تلویزیون گردید.

نسل جدید تلویزیون های پیشرفته همزمان با ارتقا چشمگیر کیفیت تصاویر و افزودن فناوری های نوینی همچون پخش تصاویر سه بعدی، آرام آرام از قالب یک پخش کننده صرف فاصله گرفته و امکانات هوشمندانه فراوانی را در خود جای می دهند؛ این امکانات که بیشتر آنها تا پیش از این تنها در کامپیوترها قابل دسترسی بود کاربران تلویزیون ها را با تجربه نوینی از زندگی راحت در کنار ابزارهای هوشمند روبرو می سازد.

از جمله شرکت های فعال در زمینه مفهوم تلویزیون هوشمند می توان به سامسونگ بعنوان یکی از بزرگترین سازندگان پنل LCD در کلاس های مختلف اشاره نمود.

سامسونگ یکی از برندهای کلاسیک و قدیمی بازار در تولید صفحه نمایش و تلویزیون است که تامین کننده پنل صفحه نمایش برای بسیاری دیگر از برندهای معتبر بازار نیز به حساب می آید امری که خود به روشنی نشان از میزان قدرت و حجم فعالیت های سامسونگ در رده نمایشگرها در کلاس های مختلف دارد.

اولین گام های شرکت سامسونگ در گسترش مفهوم اولیه تلویزیون و افزودن قابلیت های جدید به آن در سال 2007 با معرفی نسل اول Internet TV های این شرکت برداشته شد تلویزیون های نخستین موسوم به Internet TV برای اولین بار در این کلاس کاربران را در حین مشاهده تصاویر تلویزیونی قادر به دریافت اطلاعات مختلف از این شبکه جهانی می نمود.

بدین ترتیب علاوه بر محتوای در حال پخش از تلویزیون همواره امکان دسترسی به آخرین اطلاعات و اخبار در کنار برخی گزینه های متنوع دیگر نیز وجود داشت.

دومین مفهومی که سامسونگ یک سال پس از Internet TV به گسترش آن اقدام نمود فناوری InfoLink نام داشت این عنوان جدید که در سال 2008 همزمان با ارائه سری 7، 8 و 9 تلویزیون های LCD این شرکت ارائه شد با گذر از امکانات  Internet TV های اولیه، گزینه های جدیدی را در اختیار کاربران این رده قرار داد. InfoLink که برای تلویزیون های LCD سامسونگ در سال 2008 ارائه شد گذشته از دسترسی به شبکه اینترنت امکان استفاده از چندین سرویس کاربردی دیگر را نیز فراهم آورد از جمله سرویس های حاضر در این فناوری می بایست به مشاهده وضعیت آب و هوائی، دسترسی به وضعیت بازار و تبادلات مالی و اخبار و اطلاعات روز اشاره نمود.

سزویس رایگان InfoLink همچون قبل بجز امکان نمایش همزمان با محتوای در حال پخش از تلویزیون می توانست بصورت تمام صفحه و اختصاصی نیز به نمایش در آید.

اتصال اینترنت برای دسترسی به سرویس InfoLink گذشته از اتصال معمول از طریق کابل LAN، بصورت بی سیم نیز با تهیه Adapter های ویژه در در مدل های پشتیبانی کننده از این فناوری در دسترس قرار داشت که در این مورد آخر پورت های USB حاضر در تلویزیون های سامسونگ که از آنها با عنوان WiseLink یاد می گردید بعنوان درگاه ورود این Adapter ها در نظر گرفته شده بود.

 

اسمارت TV های سامسونگ در سال 2009 بار دیگر سرویس Internet TV را با امکاناتی جدید و نوین زنده نمودند. در نسل جدید Internet TV های سامسونگ علاوه بر امکات قبلی حاضر در این سرویس مفهوم تازه ای به نام ویجت های تلویزیونی پا به عرصه وجود گذاشتند این ابزارک های کوچک که هر کدام وظیفه مشخصی را بر عهده داشتند براحتی بروی تلویزیون های جدید سامسونگ نصب شده و از طریق آنها دسترسی سریع و بدون واسطه ای به سایت هائی همچون یاهو، فلیکر و ده ها عنوان دیگر در این زمینه وجود داشت.

لیست کامل ویجت های قابل نصب بروی تلویزیون های سامسونگ را در بخشی تحت عنوان Widget Gallery در منوی دستگاه می توان مشاهده کرد و از همین قسمت به راحتی می توان عناوین جدیدی را به ویجت های حاضر در دستگاه اضافه کرد.

محتوای قبلی حاضر در سرویس های پیشین این کلاس همچون اطلاعات وضعیت آب و هوا، بازارهای مالی و اخبار روز طبیعتا در این سرویس جدید نیز به همان کیفیت قبل حضور داشتند. سرویس Internet TV جدید سامسونگ در LCD های سری 6 و LED های سری 7 این شرکت در سال 2009 در اختیار خریداران این مدل ها قرار گرفت.

سال 2010 برای سامسونگ همزمان با ارائه اولین مدل های سه بعدی این برند با افزودن امکانات جدید به سرویس Internet TV همراه بود.

تغییر اصلی در امکانات این سرویس همزمان با حفظ قابلیت های قبلی به بازگشائی فروشگاه Application های سامسونگ برای تلویزیون های این شرکت به نام Samsung App Store باز می گردد این فروشگاه آنلاین که از نیمه دوم سال 2010 در ابتدا برای بازار کره جنوبی و آمریکا راه اندازی شد محلی برای خرید و نصب برنامه های متعدد بروی تلویزیون های این شرکت بوده و تا حد امکان سعی شده است که محتوای حاضر در آن برای مناطق و کشورهای مختلف متناسب با فرهنگ آنها ارائه شود.

از جمله برنامه های در نظر گرفته شده برای این سرویس می توان به برنامه های با محوریت خانواده مثل اپلیکیشن های مرتبط با سلامتی، بازی های تلویزیونی و قاب عکس دیجیتالی برای قرار دادن تصاویر دلخواه در صفحه تلویزیون اشاره نمود. دسته بندی های اصلی در فروشگاه Samsung Apps شامل ویدئوها، بازی ها، اطلاعات، Lifestyle و چندین و چند مورد دیگر می شود که در هرکدام ده ها عنوان متنوع به چشم می خورد.

تلویزیون

اما شاید بزرگترین اتفاق در دنیای تلویزیون های هوشمند سامسونگ که عنوان Smart TV را نیز برای اولین بار به این کلاس وارد نمود در خلال نمایشگاه CES 2011 در لاس وگاس آمریکا به عموم معرفی شد.

در این نمایشگاه گذشته از ابداعات و تجهیزات رنگارنگ ارائه شده از سوی سامسونگ نسل جدید تلویزیون های سری 7000 و 8000 این شرکت نیز زیر عنوان Smart TV"s با قابلیت هائی انقلابی به نمایش گذاشته شدند اهمیت این دو سری که در کلاس سه بعدی LED و پلاسما عرضه شدند علاوه بر طراحی جدید و ابعاد 46 تا 65 اینچی به امکانات نرم افزاری آنها نیز کاملا وابسته است جائیکه پس از مدتها یک مرورگر وب واقعی برای دسترسی کامل به محتوای سایت های اینترنتی همچون یک کامپیوتر واقعی برای این مدل ها در نظر گرفته شده و حتی امکان Bookmark کردن سایت های اینترنتی برای مراجعه دوباره به آنهادر کوتاه ترین زمان نیز در نظر گرفته شده است.

از دیگر ویجت های جدید حاضر در نسل جدید Smart TV ها می توان به Application اسکایپ برای ارتباط تلفنی تحت شبکه اشاره نمود که با تهیه یک وب کم جداگانه حتی ارتباط تصویری را نیز می توان به این مجموعه افزود.

امکانات هوشمند نسل جدید Smart TV های سامسونگ در بخشی تحت عنوان Smart Hub مجتمع شده است بخشی که در حقیقت دروازه ورود به امکانات هوشمند تلویزیون های سامسونگ بوده و تمامی امکانات نرم افزاری دستگاه در سطوح مختلف را در خود جای داده است.

اسمارت هاب همچون یک اسمارت فون محلی برای نمایش تمامی Application هائی ست که بصورت اختصاصی برای تلویزیون نوشته شده اند.

در این بخش علاوه بر ویجت های همیشگی برای دسترسی مستقیم به سرویس های آنلاین، بخشی برای Application ها، قسمتی برای شبکه های اجتماعی و یک بخش جداگانه نیز برای سرویس های پخش محتوای آنلاین موسوم به on-demand TV در نظر گرفته شده است. در هم آمیخته شدن تمامی این سرویس ها در قالب یک صفحه مشخص برای دسترسی سریع تر مهمترین نکته مثبت این قسمت را تشکیل می دهند.

در صفحه Smart Hub باکس جستجوی جدیدی با عنوان Search All نیز به چشم می خورد که علاوه بر جستجوی اینترنت به دنبال عبارتی خاص، امکان جستجو و نمایش موارد مرتبط با برنامه مورد استفاده کاربران، موارد منطبق در شبکه های اجتماعی و فیلم های حاضر در سرویس های Video on Demand نیز در آن وجود دارد بعنوان مثال برای یافتن یک فیلم مشخص، گزینه Search All تمامی سرویس های احتمالی ارائه کننده این عنوان در سرتاسر اینترنت را جستجو کرده و نتایچ را به فرم Thumbnail های مشخص نمایش می دهد.

در سرویس ویدئوی اسمارت هاب با توجه به فیلم های قبلی انتخاب شده لیستی از عناوین جدید منطبق با سلائق کاربر به نمایش گذاشته می شود و بدین ترتیب همواره فهرست جدیدی از فیلم های مورد علاقه افراد با امکان پخش از طریق Application های نصب شده در دسترس قرار دارد.

ویژگی جذاب دیگر در Smart TV های سامسونگ به امکان تصویر در تصویر محتوای در حال پخش از تلویزیون و سرویس های اینترنتی باز می گردد و بعنوان مثال می توان در حین مشاهده تلویزیون به چک کردن شبکه های اجتماعی و آپدیت های حاضر در آنها بدون ترک صفحه تلویزیون اقدام نمود.

این ویژگی فوق العاده مخصوصا برای کاربرانی که قصد گزارش لحظه لحظه از اتفاقات یک برنامه خاص مثل مسابقات ورزشی در شبکه های اجتماعی را دارند بسیار سودمند به نظر می رسد.

 

از دیگر قابلیت های Smart TV های سامسونگ می بایست به گزینه All Share در انتقال بی سیم محتوای صوتی و تصویری از طریق فناوری DLNA به صفحه تلویزیون اشاره کرد جائیکه با توجه به حضور اتصال بی سیم داخلی در Smart TV های جدید سامسونگ به راحتی می توان دیگر وسائل منطبق با این فناوری همچون گوشی های موبایل، دوربین های عکاسی و فیلمبرداری و نوت بوک ها را از این طریق بصورت مستقیم به تلویزیون متصل نموده و محتوای مولتی مدیائی حاضر در آنها را بروی پنل بزرگ تلویزیون مشاهده کرد.

نگفته پیداست که تمامی قابلیت های ذکر شده برای نسل جدید Smart TV های سامسونگ بدون حضور یک وسیله کنترلی پیشرفته در کنار دستگاه بی معنا خواهد بود امری که سامسونگ نیز بیش از همه به آن واقف بوده و ریموت کنترلرهای جدیدی را با امکانات متفاوت به همراه دستگاه های خود ارائه داده است.

نخستین ریموت معرفی شده برای تلویزیون های جدید سامسونگ که در نمایش CES به معرض نمایش گذاشته شد Smart Touch نام دارد که از طریق صفحه نمایش 3.0 اینچی لمسی خود و اتصال Wi-Fi با تلویزیون در تماس است امکانات این ریموت در سطح یک PMP کاملا پیشرفته قرار دارد و با پشتیبانی از فناوری DLNA قادر به پخش محتوای متفاوتی از تلویزیون بصورت همزمان است. Smart Touch همراه با سری 8000 تلویزیون های سامسونگ ارائه شده و علیرغم سازگاری کامل آن با سری 7000، در جعبه محتویات این مدل قرار نداشته و می بایست بصورت جداگانه تهیه شود.

به تازگی ریموت کنترلر جدیدی نیز تحت عنوان QWERTY TV Remote برای اسمارت فون های سامسونگ ارائه شده که از یک سمت مشابه ریموت های کلاسیک این شرکت با کلیدهائی نسبتا بزرگ تر است و در سمت دیگر حاوی یک صفحه کلید کامل QWERTY، کلیدهای عددی و جهتی در طرفین و یک صفحه نمایش تک رنگ در بالا می شود که برای استفاده از محتوای اینترنتی و تایپ متن در قسمت های مختلف بسیار کاربردی خواهد بود.

در مرکز کلیدهای جهتی این ریموت نیز از یک کلید لمسی با عملکردی همچون یک موس واقعی استفاده شده است. این ریموت جدید علاوه بر دو سری D7000 و D8000 با مدل های D6300 نیز کاملا سازگار است هرچند که در سری D6300 برخلاف دو مدل بالاتر از این ریموت استفاده نشده و می بایست بصورت جداگانه نسبت به تهیه آن اقدام نمود.

فناوری Smart TV و گزینه های جذاب حاضر در تلویزیون های هوشمند فعلی مطمئنا در جایگاه امروزی خود ثابت نمانده و بی شک در سال های آینده نیز با تغییرات بزرگ و شگرفی روبرو خواهد شد؛ اما روند این تغییرات در دگرگونی تدریجی مفهوم تلویزیون و تلفیق آن با کامپیوترها برای حضور در اینترنت و کسب اطلاعات آنلاین این سوال را به ذهن متبادر می کند که پله بعدی در این انقلاب فناوری منجر به تلفیق کدامین تکنولوژی روز در قالب نسل بعدی تلویزیون های هوشمند خواهد شد پاسخ این سوال شاید در ارتباطات تلفنی و نزدیکی بیشتر تلویزیون و تلفن های همراه نهفته باشد امری که تنها زمان می تواند در مورد  صحت و سقم قضاوت نماید.




موضوع مطلب : علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 8 :: 11:0 صبح

به نظر می آید این روزها همه کالاهایی که در بازارهای عظیم در سرتاسر جهان توزیع می شوند دارای بارکد هستند اما تا کنون به این اندیشیده اید که این نوارهای تیره رنگ و فراگیر از کجا به وجود آمده اند؟

 

بارکدها در پی مشکلی بنیادین که برای صنایع مختلف رخ داد به ابزاری فراگیر تبدیل شدند: صنایع بیشماری به سرعت بسیار بالای خواندن اطلاعات نیاز داشتند. اولین افرادی که برای مهار این مشکل اقدام کردند دو دانشجو از دانشگاه درکسل بودند که در سال 1952 برای ثبت نشانه ای به شکل چشم که امکان خواندن آن از هر زاویه ای امکان پذیر بود، اقدام کردند.

هدف ابتدایی آنها کالاهای فروشگاه های خوار و بار فروشی بود اما در این میان به فناوری برای خواندن این نشانه ها نیاز بود، اما این دو نتوانستند اسکنری مناسب نشانه های ابداعی خود بیابند.

بارکد

دیگر صنعتی که به سرعت در خواندن اطلاعات نیاز پیدا کرد راه آهن بود. از این رو در سال 1959 تحقیقات خطوط آهن و مدیران توسعه این صنعت گرد هم آمدند تا راهی را برای شناسایی مالک قطارها و خواندن شماره سری قطارهایی که از خطوط راه آهن عبور می کنند، بیابند.

در نهایت دو نفر به نامها "دیوید کالینز" و "کریس کاپساملیز" سیستمی به نام "کارترَک" را ارائه کردند که متشکل از نور سفید زنونی بود که بر روی نوارهای افقی قرمز، سفید و آبی رنگی که در کناره خودروهای ریلی چسبانده شده بودند، می تابید و حسگری اطلاعات به دست آمده درباره عرض هر یک از این نوارها را جمع آوری می کرد تا در نهایت این اطلاعات را به اطلاعات مربوط به قطار مطابقت داده و آن را شناسایی کند.

پنج سال پس از این ابداع تمامی قطارهای آمریکای شمالی باید به این سیستم مجهز می شدند اما متاسفانه این ابداع به همان سرعتی که فراگیر شد، کنار گذاشته شد زیرا هزینه استفاده از آن بسیار بالا بود. با این همه صنایع دیگری نیز بودند که مطالعات خود را برای ابداع شیوه ای مشابه دنبال می کردند.

در سال 1967 نیز سیستمی مشابه نشانه های چشم مانند در فروشگاه ها و مغازه ها رایج شد که می توانست علاوه بر قیمتها، نوع کالاها را نیز برای فروشنده تعیین کند اما سیستم اسکن کننده این نشانه ها همچنان دشواری هایی در پی داشت. زمانی که "کالینز" خالق ابداع "کارترک" و شرکتش دریافتند که قادر به یافتن ابزاری برای خواندن خطوط موجود در این نشانه نیستند، تصمیم به ابداع آن گرفتند.

آنها تصمیم گرفتند از لیزر برای خواندن سریع خطوط این نشانه استفاده کنند، لیزر ثابت هلیوم- نئونی وسیله خوانش مناسبی برای بارکدها به شمار می رفت زیرا بسیار سریع، دقیق و مقاوم بود. موفقیت بزرگ کالینز زمانی آشکار شد که شرکت جنرال موتورز از سیستم وی برای شناسایی موتورها و محورها در خط تولید خودروهای خود استفاده کرد.

خطوطی که به این سیستم مجهز شده بودند، از درصد خطای پایین تری برخوردار بودند و به علاوه این سیستم بسیار کم هزینه و سریع بود و از این رو بارکدها در میان صنایع مختلف به سرعت شهرت پیدا کردند.

شرکتهای رقیب جنرال موتورز به سرعت استفاده از این سیستم را آغاز کردند و انجمن ملی زنجیره غذایی نیز آغاز به ارائه کدهای جهانی برای انواع غذاها کرد. 

بر اساس گزارش گیزمودو، دیگر صنایع مانند صنایع بهداشتی و ورزشی نیز به این سیستم رو آوردند و توسعه بارکدها تا جایی پیش رفت که امروز این برچسبهای نوار مانند و کوچک را می توان در هر گوشه و کناری مشاهده کرد، حتی ناسا نیز از نمونه های سه بعدی بارکدها استفاده می کند که بر روی سطح اجسام می چسبند و می توانند اطلاعات مربوط به کیفیت و سلامت کالاها را به موبایل مشتریان ارسال کنند.




موضوع مطلب : علم و فناوری, علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 8 :: 11:0 صبح

پیش از این پژوهش‌ها نشان داده بود که ماه دارد منقبض‌ می‌شود، اما مطالعات تازه به کمک عکس‌هایی با وضوح بالا که از سطح قمر زمین گرفته شده، به کشف نشانه‌هایی از انبساط در این کره منجر شده است.

ماه دارد منبسط میشود

پیش از این می‌دانستیم که سطح ماه چروک شده و روی آن ترک‌ها و چروکیدگی‌های متعددی ایجاد شده است اما مطالعات تازه نشان می‌دهند در کنار این روند، ماه در نقاطی دارد منبسط می‌شود و روی آن گسل‌ها، برآمدگی ها و دره‌های کوچکی ایجاد شده که نتیجه انبساط است.  

به گزارش «خبرآنلاین» محققان اولین‌بار در سال 2010 / 1389 کشف کردند که ماه در فواصل زمانی گوناگون منقبض شده و سطح آن به همین دلیل در بخشی از نقاط با ترک پوشیده شده است. این چروک‌ها که در سطح عطارد هم کشف شده‌اند، می‌توانند حاصل کاهش دمای ماده مذابی باشند که در مرکز این دو کره وجود دارد و پس از گذشت حداقل 4میلیارد سال هنوز هم گرمای خود را از دست می‌دهد.  


اما به تازگی روند تازه‌ای کشف شده، توماس واترز از مؤسسه اسمیت‌سونیان در واشنگتن می‌گوید: «علیرغم وجود تمامی ترک‌ها و چروکیدگی‌ها در سطح ماه این‌طور به نظر می‌رسد که سطح آن در مناطقی شروع به منبسط شدن کرده است».


به گزارش نیوساینتیست، نتایج ارسال شده توسط مدارگرد اکتشافی ماه یا LRO هم این ادعا را تأیید کرده و حکایت از فعالیت‌های دیگری مانند حرکت‌های انبساطی و جدا شدن بخش‌هایی از پوسته و ایجاد برآمدگی‌های ناشی از انبساط روی سطح این کره دارد.


نشانه‌های متعددی از انبساط در سطح این کره که مربوط به چندصدمیلیون سال گذشته و پیش از آن هستند، وجود دارند اما تازه‌ترین آنها کمتر از 50میلیون عمر دارد. محققان احتمال می‌دهند فشار ماگمایی که در زیر این پوسته در حرکت است می‌تواند عامل ایجاد این برآمدگی‌ها، گسل‌ها و تعدادی از دهانه‌های آتشفشانی سطح ماه باشد.


مارک رابینسون از دانشگاه ایالتی آریزونا می‌گوید: «این خیلی غافل‌گیرکننده است. با این حال تاکنون تنها از نیمی از سطح ماه با وضوح بالا تصویربرداری شده و مطمئنا شگفتی‌های دیگری هم در راه هستند».




موضوع مطلب : علم و فناوری

دوشنبه 90 اسفند 8 :: 11:0 صبح
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >   
درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 314
  • بازدید دیروز: 49
  • کل بازدیدها: 16880866
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است